SOL Parti Eskişehir İl Örgütü, koronavirüs salgınına yönelik, "Bu piyasacı sağlık anlayışıyla, bu yönetim tarzıyla, bu Sağlık Bakanı’yla, sigara yasaklarıyla, sadece 65 yaşındaki vatandaşlara yönelik yasaklarla salgına karşı mücadele edilemez" açıklamasını yaptı.

SOL Parti Eskişehir: Piyasacı anlayışla salgına karşı mücadele edilemez

SOL Parti Eskişehir İl Örgütü, “Sömürü, baskı düzenini topyekûn değiştirelim; haraminin saltanatını, yobazın karanlığını toptan değiştirmek için birleşelim!” çağrısıyla İstasyon Caddesi Ulus Anıtı önünde toplanarak basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Açlığın, sefaletin ve karanlığın son bulması için; özgür, demokratik, laik, çağdaş bir ülke için değiştirelim” denilen açıklamada, “Tek adam rejimini yeneceğiz, bu mücadeleye katılın söz de karar da iktidar da halkın olsun. Özel hastaneleri, okulları, özelleştirilen kamu varlıklarını, vurguncu müteahhitlerinin servetlerini kamulaştıracağız. Laiklik gelecek ve orta çağ karanlığını yeneceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Yapılan açıklamada pandemiyle ilgili, "Salgında ölüyoruz. Yaşamak için değiştirelim. Bu piyasacı sağlık anlayışıyla, bu yönetim tarzıyla, bu Sağlık Bakanı’yla, sigara yasaklarıyla, sadece 65 yaşındaki vatandaşlara yönelik yasaklarla salgına karşı mücadele edilemez. Ama salgınla mücadele edilebilir, salgın kontrol altına alınabilir. Bu mümkündür" denildi.

Hayatı değiştirmek için kadınlara SOL Parti’de örgütlenme çağrısı yapılan açıklamada, “Devrimci feminist politikayı birlikte kuralım, birlikte değiştirelim. Kurucu olan halktır, halkın örgütlü gücüdür. Bu değişimi halkın örgütlü gücüyle başaracağız. Değiştirmek mümkündür! Bu baskı ve sömürü düzenini toptan değiştirmek için hep birlikte SOL’da birleşelim!” ifadeleri kullanıldı.