Ülkenin dört yanında eylemler, basın açıklamaları ve imza kampanyaları devam eden SOL Parti, fahiş fatura zamlarını Bursa'daki Limak Enerji'nin önünde protesto etti. Enerji şirketlerine dava açılacağı belirtilen açıklamada, zamların geri çekilmesi ve enerji şirketlerinin kamulaştırılması talep edildi.

SOL Parti fahiş zamları Limak Enerji'nin önünde protesto etti: Enerji şirketleri derhal kamulaştırılsın

SOL Parti'nin, iktidarın elektrik ve doğalgaza yaptığı fahiş zamların geri alınması ve enerji şirketlerinin kamulaştırılması talebiyle ülkenin dört yanında eylemler, basın açıklamaları ve imza kampanyaları devam ediyor.

SOL Parti Bursa İl Örgütü, fahiş zamları Limak Enerji'nin önünde protesto etti.

Burada yapılan basın açıklamasında, "Elektrik-su ve doğalgaz faturalarının yapılan son zamlarla birlikte üçe dörde katlandığını hepimiz biliyoruz, yaşıyoruz. Hayat pahalılığı altında hepimiz zaten geçinemez durumdayken, faturalardaki bu artışın sırtımıza yüklenmesi kabul edilemez" denildi.

Zamların asıl amacının özelleştirilen enerji üretim ve dağıtım şirketlerine daha çok kâr ettirmek olduğu belirtilen açıklamada, "Milyonlarca insan açlık sınırının dahi altında yaşam mücadelesi verirken, enerji şirketlerinin patronları, bu halkın kaynaklarının sömürerek zenginliklerine zenginlik katmaya devam ediyor" ifadeleri kullanıldı.

ENERJİ ŞİRKETLERİNE DAVA AÇACAĞIZ

"Oysa enerjiye erişim bir kamu hizmeti olarak sunulsa örneğin 100 lira olan fatura anında 25 liraya düşecektir" denilen açıklamada, şunları belirtildi:

"Enerji kaynakları insanlığın ve doğanın mirasıdır, o nedenle de enerjiye erişim bir insan hakkıdır. Enerji üretimi ve dağıtımı kamu hizmeti anlayışıyla, bedelsiz, katılım payı temelinde, doğanın ve yurttaşların yararına yapılmalıdır. SOL Parti olarak haftalardır tüm yurdumuzda olduğu gibi, Bursa’da da zamların geri alınması ve enerji şirketlerinin kamulaştırılması talebiyle imza stantları açtık. Bu Perşembe, topladığımız imzalarla birlikte Genel Merkez düzeyinde enerji şirketlerine dava açacağız."

"İmzalarıyla mücadelemize ve davamıza destek veren Bursa halkına teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Özelleştirilmiş tüm kurum ve varlıklarımızı geri almak; eğitimin ve sağlığın herkes için hak olduğu; herkesin gıda, barınma, enerji başta olmak üzere temel insani ihtiyaçlarının karşılandığı; işçinin emekçinin söz sahibi olabildiği, eşitlikçi ve özgürlükçü bir geleceği kurmak için sizleri SOL Parti’de örgütlenmeye çağırıyoruz."

ACİL TALEPLER

SOL Parti'nin açıklamasında, acil talepler de sıralandı:

">> Zamlar derhal geri çekilsin,

>> Elektrik yardım uygulamasındaki aylık sınır en az 230 kWh’a yükseltilsin.

>> Konutlarda elektrik, doğalgaz ve suya yansıtılan KDV sıfırlansın.

>> Faturasını ödeme güçlüğü çekenlerin elektriği, gazı ve suyu kesilmesin,

>> Kalıcı bir çözüm için enerji şirketleri derhal kamulaştırılsın."