AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenmesi talimatına ilişkin SOL Parti, "Erdoğan, halkın fatura isyanını dindirecek bir aldatmacayı çözüm olarak sunuyor" dedi. Faturaların en az yüzde 50 zamla gelmeye devam edeceğini belirten SOL Parti, enerji şirketlerinin kamulaştırılması gerektiğini vurguladı.

SOL Parti: Faturalar en az yüzde 50 zamla gelmeye devam edecek

SOL Parti, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenmesi talimatına ilişkin, "Halkın fatura isyanını dindirecek bir aldatmacayı çözüm olarak sunuyor" açıklamasını yaptı.

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Erdoğan, elektrik faturalarının iki-üç kat arttığı yönündeki şikayetler üzerine ilgili kurumlara elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenmesi talimatı verdiğini açıkladı.

Erdoğan, "En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata dolayısıyla aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz" dedi.

SOL Parti, Erdoğan'ın açıklamalarına tepki gösterdi. Açıklamada, "Enerji şirketlerinin kasasını doldurmak üzere elektriğe fahiş zam yapıldı. Erdoğan, 150 kWh elektrik yardımı uygulamasını 210 kWh'a yükselttiğini duyurarak, halkın fatura isyanını dindirecek bir aldatmacayı çözüm olarak sunuyor" ifadelerini kullandı.

SOL Parti'nin "İndirim Değil Aldatmaca! Zamlar Geri Alana Kadar Mücadeleye Devam!" başlıklı açıklaması şöyle:

"Enerji şirketlerinin kasasını doldurmak üzere elektriğe fahiş zam yapıldı. Erdoğan, 150 kWh elektrik yardımı uygulamasını 210 kWh'a yükselttiğini duyurarak, halkın fatura isyanını dindirecek bir aldatmacayı çözüm olarak sunuyor.

Bu çözüm değil, bir aldatmacadır! Faturalar en az yüzde 50 zamla gelmeye devam edecek.

Bu soyguna son vermek için elektriğe ve doğalgaza yapılan zamlar tümüyle geri alınmalıdır. Enerji şirketleri kamulaştırılmalıdır.

Zamları geri alacağız #BirlikteOlur birleşip gücümüzü gösterirsek başarabiliriz.

24 Şubat'ta zamların tümüyle geri alınması için açacağımız davaya güç vermek için bir imza da sen at."