Gezi Davası'nda tüm sanıklar hakkında beraat kararı verilmesinin ardından açıklama yapan SOL Parti, "Gezi halktır, onurdur, gururdur! Gezi soldur! Gezi memlekettir! Karanlık içinde bırakılmış memleketin aydınlık yüzüdür!" ifadelerini kullandı

SOL Parti: Gezi karanlık içinde bırakılmış memleketin aydınlık yüzüdür!

SOL Parti, Gezi Davası'nda tüm sanıklar hakkında beraat kararı verilmesinin ardından açıklama yaptı.

"Uydurma iddialarla, yalancı itirafçılarla yaratılmak istenen dava çöktü" denilen açıklamada, "Tüm kötülükleri göze alarak yürüttükleri bu davanın çökmesi, iktidarın Gezi direnişine yönelik tüm iddiaların da çökmesi anlamına geliyor" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Gezi halktır, onurdur, gururdur! Gezi soldur! Gezi memlekettir! Karanlık içinde bırakılmış memleketin aydınlık yüzüdür!" denildi.

SOL Parti'den yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

"Haksız, hukuksuz biçimde sürdürülen Gezi Davası, sanık sandalyesine oturtulan herkesin beraat etmesiyle sonuçlandı.

Uydurma iddialarla, yalancı itirafçılarla yaratılmak istenen dava çöktü. Tüm kötülükleri göze alarak yürüttükleri bu davanın çökmesi, iktidarın Gezi direnişine yönelik tüm iddiaların da çökmesi anlamına geliyor.

Halkın kendi gücünden başka hiçbir şeye dayanmayan halk isyanının üzerine, dış güçlerin ve eski ortakları FETÖ’nün gölgesini düşürmek üzere ürettikleri büyük yalanları çöktü. Bunu sağlayan şey ise bu haksız davalarının sonunda aldıkları karar değil, onları bu karara mecbur bırakan halk isyanının üzerine hiçbir gölge düşürülemeyecek, zerre kara çalınamayacak meşruluğu ve haklılığıdır.

Gezi halktır, onurdur, gururdur! Gezi soldur! Gezi memlekettir! Karanlık içinde bırakılmış memleketin aydınlık yüzüdür!

Bugün de halk isyanının laik, bağımsız, emekten yana ülke kurma iradesine sol bir seçeneği yaratma mücadelesiyle sahip çıkmaya devam edeceğiz."