SOL Parti, “Meraklısına hatırlatma: Turgut Özal kimdir?” başlıklı bir açıklama yayınlayarak, Özal’ın Şili’den sonra Türkiye’yi neoliberalizmin ikinci laboratuvarı haline getirdiğini ve 1987 referandumunda siyasi yasakların sürmesi için ‘no’ kampanyası düzenlediğini belirtti.

SOL Parti hatırlattı: Turgut Özal kimdir?

SOL Parti, 17 Nisan’daki ölüm yıldönümünde siyasiler tarafından olumlu ifadelerle anılan 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile ilgili dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

“Meraklısına hatırlatma: Turgut Özal kimdir?” başlıklı açıklamada, Özal’ın ‘zenginleri seven bir cumhurbaşkanı’ olduğu belirtildi.

Özal’ın, Şili’den sonra Türkiye’yi neoliberalizmin ikinci laboratuvarı haline getirdiğini vurgulayan SOL Parti, “Bürokrasiye ABD’den ithal prensleri helikopterle indiren başbakan. Çevresinde yandaş işadamları bulunduran, ihalelere müdahale etmekte beis görmeyen şahsiyet. 1987 referandumunda siyasi yasakların sürmesi için ‘no’ kampanyası düzenleyen ‘demokrat’” ifadelerini kullandı.

SOL Parti öte yandan Özal’ın, devrimci Hıdır Aslan’ın idamını Meclis’te onaylayan hükümetin başbakanı olduğunun altını çizdi.