Toplumda ciddi bir cesaretin olduğunu vurgulayan Sol Parti Hessen, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için tüm demokrasi güçleriyle çalışmak istediğini duyurdu.

Sol Parti Hessen: Daha umutluyuz, daha cesuruz

Filiz Uzun Doğan / FRANKFURT

Frankfurt Halkevi'nde düzenlenen kahvaltıda buluşan Sol Partililer, Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve partinin ikinci kongerisyle ilgili görüş alışverişinde bulundular.

Sol Partililer tüm demokrasi güçleriyle birlikte çalışmak istediklerini söylediler.

Sol Parti Hessen adına kongreye katılan Kazım Ön, "Kongre, uzun zamandan beri katıldığı, gördüğüm en iyi kongrelerden biri oldu. İnsanların duruşlarını ve ruh hallerini çok iyi gördüm. Kongrede arkadaşlarımızın yüzleri gülüyor, daha umutlu, daha neşelilerdi. Kongrede genç arkadaşların, kadınların önümüzdeki sürece ilişkin söylemleri umut verdi. Sosyalist feminist kadın hareketi organize olmuş durumda. Kadınların örgütlü olmadığı bir yerde toplumsallaşma mümkün olmaz. Ciddi bir cesaretin olduğunu gördüm. Türkiye'nin bu derece ablukaya alındığı bir dönemde insanlar daha cesaretli, daha umutlu. AKP'nin ivedilikle alt edilmesi için tüm muhalefetin birlikte hareket etmesi ve tek aday çıkarılması gerekir. Seçimin ikinci turunun olması, çok büyük risk olur. Bu sürede toplumsal dönüşümü sağlayacak bütün olgular ortadan kaldırılabilir. Seçim süreci bizim için seferberlik ilanıdır. Her bölgede seçim çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Asıl önemlisi ise iktidar değiştikten sonra nasıl bir demokrasi, nasıl bir Cumhuriyet istediğimiz ve onun mücadelesi olacak. Bu süreçte mücadele alanlarını genişleterek sürdürmek gerekiyor. Solun toplumda büyük bir fikir gücü var. Cesaret bulaşıcıdır. Sol Parti'nin sokağa çıkması, diğer partilere de cesaret veriyor. Partimizin yurt dışı birimi de olacak. Alınacak kararların ortak olmasına dair çalışmalar var" diye konuştu.

sol-parti-hessen-daha-umutluyuz-daha-cesuruz-1123180-1.

Sol Partililer toplantıda, 4 ve 5 Mart'ta Duisburg'ta yapılacak Almanya kongresi için delegelerini de seçtiler. Sol Partililer, “Seçim bölgesi çalışacak komitemizi oluşturduk. Merkez için yer arayışımızı sürdürüyoruz. .Yaşadığımız ülkedeki ekonomik ve siyasal sorunları içeren bir rapor hazırlayacağız. Ülkeye yeni gelen gençlerle iletişime geçeceğiz. Bir dizi toplantı ile de çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dediler.