Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından oluşturulan SOL Parti heyeti, İskenderun’a ulaştı. İskenderun’da bir açıklama yapan Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, “Burada devlet yok. En ufak bir izi yok” dedi, dayanışma çağrısı yaptı.

SOL Parti heyeti deprem bölgesinde: Burada devlet yok, en ufak izi yok!

SOL Parti’den deprem bölgesine giden ekip adına Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen; İskenderun’da açıklamada bulundu. İşleyen, halkın sahipsiz bırakılmasına işaret ederken, dayanışmayı büyütmeye çağırdı.

İskenderun’da gördüklerini, “Büyük bir felaket ve yıkım var. Gözyaşı var, isyan var” diye anlatan İşleyen, arama devletin bölgede bulunmadığına dikkat çekti.

“Burada devlet yok. En ufak bir izi yok. İnsanlar büyük bir çaresizlik içinde kendi imkanlarıyla cenazelerini çıkarmaya çalışıyor” diyen İşleyen, şöyle devam etti:

“Sesleri duyuyoruz ama ulaşmak için teknik imkan dahi yok. Su yok, battaniye yok, çadır yok, hiçbir şey yok. ‘Sesimizi duyan var mı diyor’ insanlar ancak duyan yok. Ama bu çaresizliğe insanlarımızı terk etmeyeceğiz. Dayanışma için, enkazdan bir taş kaldırmak için buradayız. Bütün toplumumuza, ülkenin dört bir yanındaki dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.”

SOL Parti’nin topladığı yardımların bugün bölgeye ulaşacağını aktaran İşleyen, “Bütün toplumu ayakta tutan şey insanların dayanışması, birliği. Burada iktidar yok, onların şatafatı altında yıkılan hastaneleri, çalışmayan yolları var. Banka kasalarını dolduran müteahhitleri var, ama burada kimseleri yok. Biz bir kez daha insanları birlikte dayanışmaya çağırıyoruz” diye konuştu.