SOL Parti Parti Meclisi üyesi Alper Taş ve beraberindeki partililer, sel felaketinin yaşandığı Artvin Arhavi'ye gitti. SOL Parti heyeti ile görüşen Arhavi Belediye Başkanı Kurdoğlu da bölgedeki son duruma ilişkin bilgi verdi.

SOL Parti heyeti selin vurduğu Arhavi'de

Artvin Arhavi’de meydana gelen ve yüzlerce ev ve işyerinin zarar gördüğü sel bölgesine giden SOL Parti heyeti, bölgedeki son duruma ilişkin bilgi aldı. SOL Parti Parti Meclisi (PM) üyesi Alper Taş ve partililerden oluşan bir heyetin ulaştığı Arhavi' de duruma ilişkin bilgi veren CHP’li Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, Boğaziçi Mahallesi’nde 320, Cumhuriyet Mahallesi’nde ise 110 ev ve işyerinin zemin ve bodrum katlarını su bastığını hatırlattı.

sol-parti-heyeti-selin-vurdugu-arhavi-de-902060-1.

Kapisre deresinin kaya tahkimatında yırtıklar olduğunu, derenin bu tahkimatı sökerek taştığını hatırlatan Kurdoğlu, Tahkimatın önceden yapıldığını ancak yer yer yırtıklar olduğunu, bu durumu yetkililere daha önce ilettiklerini aktardı.

Diğer belediyelerin de yoğun destek çabası içerisinde olduğunu söyleyen Kurdoğlu, "En büyük tesellimiz can kaybımızın olmaması" diye konuştu.

sol-parti-heyeti-selin-vurdugu-arhavi-de-902058-1.

sol-parti-heyeti-selin-vurdugu-arhavi-de-902059-1.

NE OLMUŞTU?

Doğu Karadeniz’de 8 gün sonra yeniden meydana gelen sel ve heyelan felaketinde Arhavi’de yüzlerce ev ve işyerinin zemin ve bodrum katları balçığa gömüldü, onlarca araç hurdaya döndü. Boğaziçi Mahallesi’nde 320, Cumhuriyet Mahallesi’nde ise 110 ev ve işyerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. Çevre illerden gelen takviye vidanjörler yardımıyla bodrum katlara dolan suyun çekilmesi için çalışma başlatıldı. İlçede 50’den fazla araç hasar gördü, selin sürüklediği kamyonlar ters döndü.