SOL Parti Ankara İl Örgütü'nün VIP Covid-19 hastası skandalına ilişkin yaptığı açıklamada, “Emekçiler ve yoksullar sağlık hizmetine ulaşamazken, iktidar VIP hastalara öncelikli test derdinde” denildi. Açıklamada, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nün yanıtlaması için de dört soru yönetildi.

SOL Parti: İktidar VIP hastalara öncelikli test derdinde

BİRGÜN/ ANKARA

SOL Parti Ankara İl Örgütü, Ankara’daki “VIP Covid-19 hastaları” skandalına ilişkin açıklama yaptı. SOL Parti’nin açıklamasında, “Emekçiler, yoksullar sağlık hizmetine, test ve tedaviye ulaşamazken; her gün ölümle yüz yüze olan sağlık emekçileri rutin test hakkından mahrum bırakılırken ‘VIP hasta’ uygulaması, yaşamlarımıza göz dikmiş harami saltanatının ifadesidir” denildi

Ankara'nın çeşitli ilçelerinde görev yapan sağlık emekçilerinin gün boyu virüsle yüz yüze gelmesine rağmen Covid-19 testi yapılmadığının da hatırlatıldığı açıklamada, “Bu adaletsiz düzene karşı yaşamlarımız için, haklarımız için, parası olanın, yandaş olanın, imtiyazlı olanın değil herkesin ücretsiz sağlık hizmetine, teste ve tedaviye ulaşabilmesi için Ankara'nın her sokağında, her mahallesinde hep birlikte mücadeleyi büyüteceğiz” ifadelerine yer verildi.

SAĞLIK EMEKÇİLERİNE RUTİN TEST UYGULANMAKTA MIDIR?

SOL Parti Ankara İl Örgütü’nün açıklamasında Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’ne şu sorular yönetildi:

►Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ifadesi ile “vaka sayısında en hızlı artışın yaşandığı il” olan Ankara’da halkı salgından korumak, düzenli ve ücretsiz test imkanı sağlamak yerine; Sağlık Bakanlığı’nın kendi oluşturduğu test algoritmasını bile hiçe sayan ‘VIP hasta’ uygulaması yapıldığı doğru mudur?

►Ankara’da günde kaç tane test yapılmaktadır? Bu testlerden kaç tanesi Sağlık Bakanlığı’nın kendisinin oluşturduğu algoritmaya uygun gerçekleşmektedir?

►Ankara’da kaç sağlık emekçisi salgın neticesinde enfekte olmuştur? Her gün ölümle yüz yüze sağlık hizmeti vermeye çalışan sağlık emekçilerine rutin test uygulanmakta mıdır?

►Ankara’daki bu hızlı vaka artışı konusunda ‘VIP hasta’ belirlemek dışında hangi önlemler alınmakta ve planlanmaktadır?