SOL Parti İstanbul İl Örgütü, son dönemde siyasetin gündemini oluşturan devlet-mafya-siyaset ilişkisine ve parti yöneticilerinin gözaltına alınmasına dair eylem gerçekleştirdi. "İktidar günlerdir ortaya dökülen kirli ilişkilerinin üzerini örtmeye, bunu sorgulayan muhalefet ve halkın önüne zorbalıkla bir karanlık duvar daha örülmeye çalışılıyor" denilen açıklamada, siyaset yapma haklarının ellerinden alınamayacağı vurgulandı.

SOL Parti İstanbul: Karşımıza örmeye çalıştığınız o duvardan tuğlaları tek tek SOL çekecek

Meral DANYILDIZ

SOL Parti İstanbul İl Örgütü, “Ya çeteler ya demokrasi” pankartıyla Kadıköy’de bir araya geldi. Bir süre yurttaşlara bildiri dağıtan SOL Parti üyeleri, “Bu memleketin onurlu, cesur insanları var. Ya çeteler ya demokrasi. Bir kamerayla bir tripodla hesap sorulmaz. Öyle bir sistem örmüşler ki bir tuğla çekince duvar yıkılıyor. Sözümüz olsun, o tuğlayı çekeceğiz, o duvarı yıkacağız” dedi.

Basın açıklamasında, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” , “MİT, polis, mafya; bu abluka dağıtılacak” , “AKP mezara halk iktidara” sloganları atıldı.

“YARGILANACAKSINIZ”

SOL Parti MYK Üyesi Deniz Demirdöğen, “Diz çökmeyiz. Devran dönecek, yargılanacaksınız, hesap vereceksiniz” şeklinde konuştu.

Parti adına basın açıklamasını okuyan İl Yöneticisi Av. Damla Atalay, “İktidar günlerdir ortaya dökülen kirli ilişkilerinin üzerini örtmeye, bunu sorgulayan muhalefet ve halkın önüne zorbalıkla bir karanlık duvar daha örülmeye çalışılıyor. Daha dün Sancaktepe’de bu mafyalaşmış düzeni teşhir eden ilçe yöneticilerimiz gözaltına alınmış ve haklarında Cumhurbaşkanı’na hakaretten soruşturma başlatılmıştır. Yine Üsküdar İlçe binamızdan pankartımız hukuksuzca indirilmiş, Üsküdar, Ataşehir ve Kartal ilçe başkanlarımız hakkında da Cumhurbaşkanı’na hakaretten soruşturma başlatılmıştır. Susmuyoruz! Siyaset yapma hakkımız engellenemez, bu mafyalaşmış karanlık düzeninizi tanımıyoruz. Karşımıza örmeye çalıştığınız o duvardan tuğlaları tek tek SOL çekecek, halk çekecek” ifadelerini kullandı.

sol-parti-istanbul-karsimiza-ormeye-calistiginiz-o-duvardan-tuglalari-tek-tek-sol-cekecek-881284-1.

ELLERİNDE TEHDİT VE SOPADAN BAŞKA BİR ŞEY KALMADI

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘bunlar daha iyi günler’ sözlerini de hatırlatan Atalay, şöyle konuştu: “Çürümüş iktidarlarını korumak için ellerinde tehdit ve sopadan başka bir şey kalmadı! Yine parçası olduğu kirli ilişkilerinin bir kısmını açıklayan mafya lideri de dün iktidarın sopalarından biriydi. İktidar adına halkı ve muhalefeti tehdit eden, Erdoğan’a destek mitingleri düzenleyen, cihatçı ÖSO’nun kullanımı için Suriye’ye silah ve araba yardım şovları yapıyordu... Yaşanan her şey, ortaya atılan iddialardan savunmalara kadar hepsi bu kirli ilişki ağının üzerine oturmuş tek adam rejimine ayna tutan itiraflardır. Süleyman Soylu, geçtiğimiz gün TV ekranlarında 7 Haziran-1 Kasım aralığında AKP’nin iktidarda kalmasını kendisinin sağladığını böbürlenerek anlatıyor. Ama, o dönemde Suruç’tan Ankara’ya patlatılan bombalar, provokasyonlarla başlayan karanlık dönemden hiç söz etmiyor!”

SUÇLARINIZI ‘VATAN-MİLLET’LE GİZLEYEMEZSİNİZ

Av. Atalay, sözlerini şöyle noktaladı: “Çünkü onları iktidarda tutan da iktidarlarını sürdürmek için dayandıkları şey de bu karanlıktır. Bu düzen uyuşturucu ağlarından özelleştirme yağmalarına; ihalelerden yandaş müteahhitlere çeteleşmiş, mafyalaşmıştır. Suçlarınızı ‘vatan-millet’ örtüsü altında gizleyemezsiniz. Memleket, sizin mafyalarınız, yağmacı 5 çeteniz, karanlık tarikat yuvalarınız, halka soyan para babalarınız değil! Bu memleketin iyiden ve güzelden işçileri, köylüleri, emekçileri, gençleri, kadınları var. Mafyanızın, çetenizin, yağmacınızın karşısına dikilecek onurlu ve cesur milyonları var. Bu ülkenin onurlu ve cesur işçileri, köylüleri, gençleri, kadınları yurtsever emekçi halkı bu karanlık duvarı hep beraber yıkalım; demokrasi, özgürlük ve aydınlık günler için mücadele edelim!”