İktidar kadınları koruyan İstanbul Sözleşmesi’ni hedef alırken Pınar Gültekin’in katledilmesi isyan ettirdi. Konuya ilişkin bir video yayınlayan SOL Parti, İstanbul Sözleşmesi'nin önemini anlattı

SOL Parti: İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmaya açmak, erkek şiddetine teşvik etmektir

5 gündür haber alınamayan Pınar Gültekin'in öldürüldüğünün ortaya çıkması üzerine iktidarın tartıştığı İstanbul Sözleşmesi'nin önemi bir kez daha gözler önüne serildi.

Sol TV’de açıklama yapan SOL Parti üyesi Gizem Gül Kürekçi, Kadın cinayetleri bu ülkenin en yakıcı sorunlarından birisi ve ne yazık ki böyle olmaya da devam ediyor. Geçtiğimiz haziran ayında 27 kız kardeşimiz katledildi. Ve biz günlerdir yaşıyor umuduyla izini sürdüğümüz Pınar Gültekin’in eski erkek arkadaşı tarafından katledildiğini öğrendik” dedi.

“Yaşamlarımıza yönelmiş bu erkek şiddetine karşı, mücadeleyle kazandığımız haklarımız var. Bu kazanımlarımızdan en önemlisi de İstanbul Sözleşmesi’dir” diyen Kürekçi, İstanbul Sözleşmesi’nin önemini şöyle anlattı:

“İstanbul Sözleşmesi, imzacı tüm ülkeler belli yükümlülükler sıralamaktadır. Bu sözleşme kapsamında aslında kadına yönelik şiddeti ortaya çıkaran, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılmasından, bu şiddete maruz bırakıldığında faillerin hukuki olarak cezalandırılmasına kadar pek çok ayrıntıyı içeren maddeler bulunmaktadır. Tüm bunlar kadınların yaşamını güvence altına almaktadır.

İstanbul Sözleşmesi ve bunun gereği olarak yürürlüğe konan 6284 sayılı kanunla yaşamlarımız güvence altına alınmaktadır. Mesele bu kadar hayatiyken; değil bu sözleşmenin tartışmaya açılması, uygulanmasına yönelik eksiklikler bile kabul edilemez. İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılması demek, erkek şiddetinin teşvik edilmesi demektir. Kadın cinayetlerinin önünün açılması demektir. Bu kadın düşmanı ve gerici saldırıdan derhal vazgeçin.

Cumhurbaşkanlığından yandaş medyaya kadar kadınların hayatlarını hedef alan bu içi boş tartışmayı sürdürmeyi aklınıza bile getirmeyin.

Ülkemizde ve dünyada yıllardır yaşamlarımız ve haklarımız için mücadele ediyoruz ve bugün bu kazanımlardan bir adım bile geri atmadan bunu sürdürmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar katledilen Emine Bulut gibi, Pınar Gültekin gibi kız kardeşlerimize verdiğimiz sözü unutmadık!

Bir kişi daha eksilmeyeceğiz diyerek bir adım bile geri atmadan yolumuza devam ediyoruz. Özgür ve korkusuz yaşamak için tüm kadınları mücadeleye çağırıyoruz.”