SOL Parti İzmir İl Örgütü,  Bayraklı'da 500'den fazla üye ile  bir araya geldi. Etkinlikte konuşan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, "Kazanmanın yolu toplumun her kesiminin içerisinde örgütlenmektir" dedi

SOL Parti İzmir, Bayraklı'da bir araya geldi

BİRGÜN EGE

SOL Parti İzmir İl Örgütü, Bayraklı Havuz Kafe'de yemekte bir araya geldi.

Etkinliğe; SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sekreteri Aykut Akdemir, Eğitim Sen İzmir 1 ve 5 No'lu Şube Başkanları Necip Vardal ile Özcan Çetin, eski CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam ile Mustafa Moroğlu ve eski Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katıldı.

sol-parti-izmir-bir-araya-geldi-1101286-1.

Yemekte konuşma yapan SOL Parti İzmir İl Başkanı Kadir Bülbül, "Devrimcilerin kadim görevi insanlığa, bu memlekete sahip çıkmaktır. Devrimciler bu işi yapmaya devam ediyorlar" dedi.

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen de, "Ekrem İmamoğlu'na siyasi yasak kararını hep beraber protesto ettik. Bu karar bizim için şaşırtıcı bir karar değildi. Başlayacak olan yeni mücadele yılı her tür zorbalığın yürürlükte olacağı bir mücadele dönemi olacak. Biz ne seçimleri bugünden kazanılmış gören iyimser yanılgının tarafındayız, ne de kötümser yanılgının tarafındayız. Biz kazanmak için başka bir şey söylüyoruz. Biz bütün devrimcilerin, ilericilerin sonsuz sorumlulukla davranacağı bir yıla giriyoruz. Kazanmanın yolu toplumun her kesiminin içerisinde örgütlenmek ve sorumluluk rolünü geliştirmektir" diye konuştu.

TALİBAN ANAYASASI'NA RET

SOL Parti'nin toplumun her kesiminde örgütlenerek yeni yıla girdiğini vurgulayan İşleyen, şunları dile getirdi: "Bu ülkenin devrimcilerinin yapacağı yürüyüş sonunda bu kötülük imparatorunu tarihin çöplüğüne hep beraber göndereceğiz. SOL Parti ülkenin her yerinde günlerdir yürüyüş gerçekleştiriyor. Bu topraklara irin gibi yayılmış olan bu tarikat pisliği bu iktidarla yayıldı. Muhalefet tarafından hediye edilmiş bir Anayasa getirdiler. Bu Anayasa Taliban'ın anayasasıdır. Bu Anayasayı reddedin. Bu ülkede aydınlık gelecek için, demokrasi için laikliğe sahip çıkacağız. Bu rejimi kökünden kazımak ve göndermek hedefimiz. Bize yeni bir başkan değil, bu ülkeye sosyalizmin ütopyası gerekmektedir."