SOL Parti İzmir İl Örgütü, 18 günlük tam kapanma ve 1 Mayıs’ın yasaklanmasıyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Esnafa, işçiye, tarım üreticisine ve yoksul halka bütçeden yeterli kaynak ayrılmalı” denildi.

SOL Parti İzmir: Halka bütçeden yeterli kaynak ayrılmalı

BİRGÜN EGE

SOL Parti İzmir İl Örgütü Konak Kemeraltı girişinde 1 Mayıs ve açıklanan 18 günlük tam kapanmayla ilgili basın açıklaması düzenledi. SOL Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Bülbül, "1 Mayıs’ı birlik, emeğin mücadelesi ve dayanışma günü olarak gördüklerini ve emek mücadelesinin bu yoksulluk düzenine karşı savaşın yakıcı öneminin ve sorumluluğunun bilinciyle mücadeleyi inatla sürdürdüklerini" söyledi.

Mücadeleyi yükseltmek için 1 Mayıs’ta herkese bulundukları işyerlerinde, mahallelerinde, sokaklarında, evlerinde, balkonlarında bir araya gelerek sesi yükseltmeye çağıran Bülbül, “1 Mayıs emeğin bayramıdır ve bayramımızı coşkulu ve direngen bir şekilde kutlamamıza engel olunmasına izin vermeyeceğiz. Kendi siyasi çalışmalarını, kongrelerini halk sağlığını hiçe sayarak gerçekleştiren AKP iktidarı, iş; hak arama eylemlerine gelince baskıcı faşizan yöntemlerle sesimizi kısmaya çalışmaktadır. Pandemi bir halk sağlığı sorunuyken, AKP’nin aldığı her sözde tedbirle, halkın üzerindeki baskıyı ve yoksulluğu arttıran, yaşam tarzını hedef alan, kendisine dönük muhalefeti engelleyen, kısıtlayan bir sopa haline dönüştürüldü” dedi.

sol-parti-izmir-halka-butceden-yeterli-kaynak-ayrilmali-869540-1.

Açıklanan tam kapanmanın insanları yoksulluğa ve açlığa mahkum ettiğini vurgulayan Bülbül, “Yaygın ücretsiz test, hızlı aşılama, sistematik filyasyon, ücretsiz sağlık hizmeti sağlanarak en az 14 gün tam kapanma gerçekleştirilmesi gerektiğini aylardır ifade ediyoruz. Dün açıklanan şekliyle tam kapanma, halkımızı virüs ya da açlık ikileminde bırakmıştır. Biz de bu durumun karşısında böyle bir tam kapanmanın mümkün olmadığını bir kez daha ifade ediyoruz. Sizler ise bu koşulları yaratmak ve yurttaşlara sunmak zorundasınız” diye konuştu.

DÜZENİ TOPTAN DEĞİŞTİRME İDDİASINDAYIZ

sol-parti-izmir-halka-butceden-yeterli-kaynak-ayrilmali-869538-1.

Bülbül talepleri ise şu şekilde sıraladı:

"- Esnafa, işçiye, tarım üreticisine ve yoksul halka bütçeden yeterli kaynak ayrılmalı, zorunlu iş kolları dışında kalan işçilere ücretli izin verilmelidir, zorunlu iş kollarında çalışmak zorunda kalan emekçiler için kademeli mesai hızlıca düzenlenmelidir.
- İhtiyacı olanlara ücretsiz gıda ve hijyen malzemesi gibi temel ihtiyaçlar sağlanmalıdır.
- Kapanma boyunca elektrik, su, doğal gaz ve iletişim gibi hizmetler ücretsiz olmalı, kira desteği dahil ek destekler hızlıca sunulmalıdır.
- Pandemi başından beri özel hastanelerin halktan para aldığını ifade ettik, dün de Erdoğan yaptığı açıklamalarla özel hastanelerin halkı soyduğunu itiraf etmiştir. Özel hastaneler derhal kamulaştırılmalıdır.

Emeğin egemen olduğu, demokratik, laik, bağımsız bir ülke kurma iddiamızı bu karanlık günlerde daha yüksek sesle haykırmaya devam edeceğiz. Bu zor günlerde SOL Parti olarak haramilerin karşısında, bu düzeni toptan değiştirme iddiasında olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz ve halkımızı mücadeleye katılmaya davet ediyoruz."

sol-parti-izmir-halka-butceden-yeterli-kaynak-ayrilmali-869539-1.