SOL Parti İzmir İl Örgütü: Çocuklarımız kalabalık araçlarda virüs tehlikesiyle karşı karşıya

BİRGÜN EGE

SOL Parti İzmir İl Örgütü, bugün yüz yüze eğitimin başlaması ile birlikte okula giderken toplu taşıma aracı kullanan çocukların kalabalık araçlarda virüs tehlikesi ile karşı karşıya kalacağını açıkladı.

Okulların açılması nedeniyle bugün SOL Parti İzmir İl binasında bir basın toplantısı düzenleyen SOL Parti İzmir İl Başkanı Semih Taşcan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni iktidarın hastalık ve yoksulluğun ortasında yalnız bıraktığı halkla dayanışmaya davet etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, halk taşıt uygulamasının saatlerini genişletilerek, emekçilerin mesai saatleri ve okulların giriş çıkış saatlerini kapsayacak şekilde düzenleme yapma çağrısı yapan SOL Parti’nin açıklaması şu şekilde:

“Bilindiği üzere, ulaşım ücretlendirmesinin %50 indirimli olduğu halk taşıt uygulaması sabah 06:00 – 07:00 ve akşam 19:00 – 20:00 saatleri arasında geçerlidir. Memleketin içinde bulunduğu kriz ortamında kısıtlı geliriyle geçinmeye çalışan emekçiler, toplu ulaşım araçlarını bu saatlerde kullanmaya alışmak zorunda kalmışken İzmir Büyükşehir Belediyesi halkın itirazlarına kulaklarını tıkayarak 1 Eylül’den itibaren ulaşım ücretlerine zam yapmış ve halk taşıt uygulaması saatlerinde ortaya çıkan talebin artmasına neden olmuştur.

Pandemi koşullarında duraklarda ve ulaşım araçlarında oluşan kalabalıkta hiçbir şekilde sosyal mesafe korunamamakta ve alınan tedbirler işlevsiz kalmakta, cebindeki üç beş kuruşla hayatta kalmaya çalışan insanlar, sağlıklarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadır. Burada yapılması gereken, halk taşıt uygulamasının işler olduğu saatlerin genişletilerek kamu ve özel sektör işyerlerinde değişen mesai saatlerini de kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesidir.

sol-parti-izmir-il-orgutu-cocuklarimiz-kalabalik-araclarda-virus-tehlikesiyle-karsi-karsiya-783489-1.

Millî Eğitim Bakanlığı’nın kararıyla okullarda 21 Eylül’den itibaren yüz yüze eğitim başlayacak ve okula giderken toplu ulaşımı kullanmak zorunda olan çocuklarımız kalabalık araçlarda virüs tehlikesiyle karşı karşıya kalacaklar.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne çağrımızdır; halk taşıt uygulamasının saatleri genişletilerek emekçilerin mesai saatleri ve okulların giriş çıkış saatlerini kapsayacak şekilde düzenleme yapılmalı, kamu ve özel sektörde pandemi nedeniyle uygulanacak olan yeni mesai saatleri de gözetilerek toplu ulaşımın yoğun kullanıldığı saatlerde sefer sayıları sıklaştırılmalı ulaşım araçlarında sosyal mesafe tedbirlerinin uygulanabileceği bir ortam yaratılmalıdır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni iktidarın hastalık ve yoksulluğun ortasında yalnız bıraktığı halkımızla dayanışmaya davet ediyoruz.”