SOL Parti İzmir İl Örgütü, milletvekili adaylarını açıkladı. Yapılan açıklamada, "Mevcut siyaset anlayışlarının dışında kalan başta gençler ve kadınlar olmak üzere işçilerin, köylülerin ve tüm ezilen emekçi halk kesimlerini birleşerek mücadele etmeye, oy vererek SOL Parti’nin devrimci anlayışını güçlendirmeye çağırıyoruz" denildi.

SOL Parti İzmir Milletvekili adayları açıklandı

BirGün EGE

Seçim çalışmalarına İzmir'in 11 ilçesinde yurttaşlara mektup dağıtarak başlayan SOL Parti İzmir İl Örgütü, milletvekili adaylarını açıkladı.

"Devrimci dönüşüm için mücadelede sol var" denilerek yapılan açıklamada, "Türkiye’nin birikmiş sorunlarının çözümü için  yeniden devrimci demokratik kuruluş dışında bir çıkış yolu yoktur. Türkiye’nin bu ekonomik krizden çıkış için ticarileşmiş eğitim ve sağlık başta olmak üzere temel kamu hizmetlerinin ve özelleştirilen tüm kamu işletmelerinin ve kamu varlıklarının geri alındığı kamusal dönüşümü zorunludur.  Böyle bir dönüşüm mutlaka tarikat ve cemaatlerin devlet içindeki tüm kadrolarının tasfiye edildiği laik bir atılım olmak zorundadır. Laiklik mücadelesinde Sol var" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "Ezilen kimlikler üzerindeki her tür baskıya son verilmiş bir barış politikası ile Kürt sorununun demokratik çözümü geliştirilmelidir. Eşit, özgür bir ülkede, bir arada yaşam için Sol var. Şimdi dünyanın yeni bir kutuplaşma içinde, yeni bir soğuk savaş denklemine sürüklendiği dönemde, dış politika, Amerikan güdümlü fetihçi savrulmadan çıkartılarak, mutlaka ABD ve NATO’dan kurtulmuş bağımsız bir nitelik kazanması zorunludur. Bağımsızlık için Sol var" denildi.

Parlamento seçimlerinde seçim pusulasında SOL Parti'ye oy verme çağrısı yapılan açıklamada, şunlar dile getirildi: "Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise tek adam rejiminin sonlanması için Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz. Türkiye'de radikal bir dönüşümün ancak toplumsal devrimci bir mücadelenin eseri olacağına inanıyoruz; bu uğurda mevcut siyaset anlayışlarının dışında kalan başta gençler ve kadınlar olmak üzere işçilerin, köylülerin ve tüm ezilen emekçi halk kesimlerini birleşerek mücadele etmeye, oy vererek SOL Parti’nin devrimci anlayışını güçlendirmeye çağırıyoruz. Halkımız sokakta da sandıkta da yalnız değil. Yeni bir yol açmak isteyen devrimciler var, SOL Parti var. 81 ilde, tüm seçim bölgelerinde olduğu gibi İzmir'de de adaylarımızla, örgütlü gücümüzle, 14 Mayıs'ta bu karanlığı aydınlığa çıkarmak için SOL var."

İzmir milletvekili adayları şu şekilde: 

İZMİR 1. BÖLGE

1- ERKAL GÜREL    
2- CANSU KESKİN    
3- YÜKSEL KELEŞ        
4- ZELİHA ERTUNÇ    
5- NAZİF SÜMER    
6- BEYHAN GÜNGÖR    
7- DENİZ ÖZÇELİK    
8- HATİCE BÜLBÜL    
9- YALÇIN ŞARDAĞI    
10- BERRİN KÜÇÜK    
11- ULAŞ KARABAKIR    
12- BAYRAM ALİ AKSOY    
13- NURETTİN MAMALI    
14- SÜMER SAMİ GÜRER    

İZMİR 2. BÖLGE                    

1- GALİP GÜÇLÜ    
2- SEVİM YOLERİ    
3- ERCAN ÇETİNYILMAZ    
4- GONCA YILDIZ    
5- ALİ EKBER ÖZTÜRK    
6 -YUSUF TİPİ    
7- ANIL ŞIK    
8- OKTAY TERZİ    
9- HALİL AZAMET YAZICI    
10- BERKE YENİ    
11- OZAN SÜRER    
12- MEHMET DENİZ YÜRÜR    
13- MERT CAN    
14- NACİ ÇETİN