SOL Parti, Malatya'da zamlara karşı eylem düzenledi. Okunan açıklamada "Özelleştirmeler iptal edilmeli, özelleştirilen tüm üretim ve dağıtım kurumları geri alınmalıdır” denildi.

SOL Parti, Malatya'da zamlara karşı sokağa çıktı: Halklar halay değil, çile çekiyor

SOL Parti Malatya İl Örgütü; "zamlara, hayat pahalılığına yeter" diyerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

SOL Parti Malatya İl Başkanı Ali Amanat, "Bu ülkenin başına gelmiş en büyük felaket AKP iktidarı, yeni yıla girerken elektrik ve doğalgaz başta olmak üzere milyonların yeni yıla daha da yoksullaşarak girmemize neden oldu. Enerji şirketlerini zenginleştirip halkı yoksulluğa, karanlığa iten bu iktidar bir an önce tedavülden kaldırılmalıdır” dedi.

Geçtiğimiz günlerde doların düşmesiyle Malatya Şire pazarında halay görüntüleri Türkiye’nin gündemine düşmüştü. Bugün ise Malatya’da basın açıklaması gerçekleştiren SOL Parti; "halay değil, halklar çile çekiyor" sloganıyla gerçek gündemin hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı olduğunu belirtti.

sol-parti-malatya-da-zamlara-karsi-sokaga-cikti-halklar-halay-degil-cile-cekiyor-962584-1.

Basın açıklamasının devamında ise "Enerji girdilerindeki fiyatlar son bir yıl içinde olağanüstü artışlar nedeniyle faturalarını ödeyemedikleri için elektrik ve doğalgazı kesilen milyonlarca konut abonesi aynı sorunu yaşayacak olan on binlerce küçük iş yeri sahipleri de eklenecektir. Öte yandan doğalgazın üretiminde sinai girdi olduğu sanayi tesisleri %345 oranındaki fiyat artışlarını maliyetlerine derhal yansıtıp kendi ürün fiyatlarını yükselteceklerdir” denildi.

SOL Parti “Enerji bir insan hakkıdır, elektrik ve zamlar geri çekilsin. %18 olan KDV sıfırlansın. Bu hizmet halka karşılayacağı bedellerle sunulmalı ve bu çerçeveyle yapılan zamlar geri alınmalıdır. 4 kişiyi karşılayacak olan 230 kwh elektrik ücretsiz olmalıdır. Özelleştirmeler iptal edilmeli, özelleştirilen tüm üretim ve dağıtım kurumları geri alınmalıdır” taleplerini sıralayarak eylemi sonlandırdı.