SOL Parti Mersin İl Başkanı Çağdaş Oğul Arı, “Rejimin oylanacağı bir referandum niteliği kazanmış seçimlerde eğer muhalefet büyük hatalar yapmazsa iktidarın kazanması mümkün görünmüyor. Bütün dinamiklerin aktif desteğini alacak bir ortak muhalefet anlayışıyla davranabilirsek bu rejime ikinci bir şans vermeden, ilk turda yenebiliriz” dedi.

SOL Parti Mersin: Emekçilerin devrimci demokratik cumhuriyetini kurabiliriz

Abidin YAĞMUR

SOL Parti Mersin İl Örgütü, geçtiğimiz günlerde kongre sürecini tamamladı ve Çağdaş Oğul Arı partinin il başkanı oldu.

Arı, il yöneticileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, SOL Parti'nin 2023 seçimlerine ilişkin görüşlerini kamuoyuyla paylaştı.

Arı, “3 Kasım 2002, yirmi yıllık AKP karanlığının başladığı ilk gündü! Ülkemiz bu yirmi yılın sonunda başta ekonomi olmak üzere, adalet sistemi ve toplumsal yapısı ve ahlaki değerleriyle bütün alanlarda büyük bir çöküşün içinde. Bu felaket rejimine son vermek artık bir hayat memat meselesi haline gelmiştir. Bunu hep birlikte başaracağımıza inanıyor, bunun için enerjimizi, aklımızı ve gücümüzü birleştirerek; bütün emek ve demokrasi güçlerini, hepimize umut olacak ve bütün zorlukları aşabilecek bir toplumsal seferberliği birlikte yaratmaya çağırıyoruz. AKP iktidarına karşı hiçbir yanılsamaya kapılmadan verdiğimiz 20 yıllık mücadelemizin onuruyla, bugün de rejimi yenme sorumluluğuyla mücadele ediyoruz” dedi.

2023 seçimlerinin, tek adam rejiminin oylanacağı bir referandum niteliği kazandığını vurgulayan Arı, “Seçimlerde eğer muhalefet büyük hatalar yapmazsa iktidarın kazanması mümkün görünmüyor. Her tür hile ve zorbalığa başvuracağı açık olsa da ülkenin muhalefet birikimlerinin ve ilerici toplumsal mücadele dinamiklerinin kötülükler imparatorluğuna son verecek bir güçte olduğu açıktır. Bütün bu dinamiklerin aktif desteğini alacak bir ortak muhalefet anlayışıyla davranabilirsek bu rejime ikinci bir şans vermeden, ilk turda yenebiliriz. Bu rejimden kurtulmanın ve emekçi halklar için bir çıkış yolu yaratmanın en gerçekçi yöntemi anti-emperyalist, laik, kamucu ve toplumsal barışı hedefleyen bir mücadeleyi örgütlemektir" ifadelerini kullandı.

Arı, şöyle devam etti:

"Bugün yapmamız gereken zenginlerin serveti artarken açlık ve yoksulluk içinde yaşayan milyonları birleştirmek için mücadele etmektir. Toplumu din ve mezhep temelinde bölmeye yönelik demagojilere karşı, emekçilerin en geniş birliğini, dayanışmasını ve örgütlü mücadelesini geliştirmektir. Ancak bu şekilde özelleştirilen tüm kurumlarımızı geri alabilecek, tarikat ve cemaatlerin devlet içindeki kadrolaşmasına son verebilecek, topraklarımız üzerindeki emperyalist şirketlerin egemenliğini ortadan kaldırabilecek bir gücü yaratabilir, emekçilerin devrimci demokratik cumhuriyetini kurabiliriz. Gün şimdi ortak akıl ve sorumlulukla kazanacağımız o güne adım adım yürümenin günüdür. Seçimlere kadar her gün, her an kazanmak için kenetleneceğiz, birlikte çalışacağız. Ülkemizin tüm aydınlarını, ilericilerini, demokratlarını, emekçilerini, yurtseverlerini kazanma iradesi etrafında birleşmeye, ortak akıl ve sorumluluk buluşmalarında inisiyatif almaya çağırıyoruz."