SOL Parti'nin elektriğe yapılan fahiş zamların geri alınması ve enerji şirketlerinin kamulaştırması talebiyle düzenlediği eylemler ve imza kampanyaları sürüyor. Trabzon'da fahiş zamlar protesto edildi. SOL Partili Akçiçek, Adil olmayan faturaları reddediyoruz" dedi. İstanbul ve Karabük'te düzenlenen imza kampanyalarına yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi.

SOL Parti'nin eylemleri ve imza kampanyaları sürüyor: Adil olmayan faturaları reddediyoruz

SOL Parti'nin, iktidarın elektriğe yaptığı fahiş zamların geri alınması ve enerji şirketlerinin kamulaştırılması talebiyle ülkenin dört yanında eylemler, basın açıklamaları ve imza kampanyaları devam ediyor.

SOL Parti üyeleri, Trabzon'un Tonta ilçesinde bir araya gelerek fahiş zamları protesto etti.

Eylemde yapılan basın açıklamasını SOL Parti Yönetim Meclisi Üyesi Hikmet Akçiçek okudu.

"Böyle geçmez, bu faturalar ödenmez" diyen Akçiçek, "Enerji şirketlerinden davacıyız. Enerji şirketleri daha çok kâr etsin diye elektrik faturaları ikiye, üçe katlandı. Tükettiğimiz elektriğin kat be kat fazlasını ödemek zorunda bırakılıyoruz" dedi.

sol-parti-nin-eylemleri-ve-imza-kampanyalari-suruyor-adil-olmayan-faturalari-reddediyoruz-979750-1.

Akçiçek, şöyle devam etti: "Bu adil olmayan faturaları reddediyoruz. Hayat pahalılığı altında zaten geçinemeyen milyonlar olarak bu faturaları ödeyecek gücümüz de yok. 2021 yılında 5 milyon ailenin elektriği kesilmiş, zamlar sonrasında bu oranın ikiye, üçe katlanacağı da açıktır."

Zamların derhal geri alınmasını vurgulayan Akçiçek, "Zamların geri çekilmesi için enerji şirketlerine SOL Parti olarak halkımızın vereceği güçle dava açıyoruz. Bu metni imzalayarak davaya güç verebilirsiniz" diye konuştu.

İMZA KAMPANYALARINI YOĞUN İLGİ

SOL Parti Karabük'te de imza kampanyası düzenledi. Yurttaşlar, SOL Parti'nin imza kampanyasını yoğun ilgi gösterdi.

sol-parti-nin-eylemleri-ve-imza-kampanyalari-suruyor-adil-olmayan-faturalari-reddediyoruz-979751-1.

sol-parti-nin-eylemleri-ve-imza-kampanyalari-suruyor-adil-olmayan-faturalari-reddediyoruz-979797-1.

İstanbul Ümraniye'deki imza kampanyasına destek veren yurttaşlar, faturalara tepki gösterdi.

Bir yurttaş, "Bu faturalar ödenmez. Elektrik; hava, su, gıda gibi bir temel ihtiyaçtır. Temel ihtiyaç olduğu için devlet tekelinde olması lazım. Özel dağıtım şirketleri derhal devlet tekeline geçirilmesi lazım" dedi.

sol-parti-nin-eylemleri-ve-imza-kampanyalari-suruyor-adil-olmayan-faturalari-reddediyoruz-979752-1.

İstanbul Okmeydanı'nda da SOL Partililer, elektrik zammını protesto etti.

Yapılan açıklamada, "Zamların başlıca sorumlusu olan enerji şirketlerinin derhal kamulaştırılmasını istiyoruz" denildi.

Marmaris'te de imza kampanyasına yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi.

sol-parti-nin-eylemleri-ve-imza-kampanyalari-suruyor-adil-olmayan-faturalari-reddediyoruz-979807-1.

"HALKA AİT OLAN HER ŞEYİ GERİ ALACAĞIZ"

Kocaeli'de SOL Parti "Halka ait olan her şeyi geri alacağız. Enerji şirketleri derhal kamulaştırılmalıdır" diyerek imza standı kurdu.

Basın metnini okuyan SOL Parti Kocaeli İl Başkanı Ömer Budak, Türkiye'nin ekonomiden siyasete derin bir kriz yaşadığını söyleyerek,"Tek adam rejiminin yarattığı güvensizlik, kuralsızlık, belirsizlik ve keyfilik krizi daha da derinleştiriyor. Erdoğan’ın fantastik tezleri, TÜİK’in sahte verileri, bir NAS bir ÇİN modeli derken ülkemiz felaketten felakete sürüklendi. Üç ayda dövizi de faizi de enflasyonu da yükseltip yeni zam ve vergilerle halkı soydular" dedi.

"Sadece tükettiğimiz elektriğin parasını değil; şirketlere haraç kesiyorlar! Şirketleri zengin etmek için garibanın, yoksulun, emekçinin cebindeki üç kuruşu çalıyorlar!" diyen Budak, "Bu faturalar ödenmez; bu faturaları ödetmeye kalkmak bu karda kışta milyonlarca insanı elektriksiz bırakmak demektir" ifadelerini kullandı.

Budak, şöyle devam etti: "Dağıtım şirketlerinin bir ayda toplam abonelerden elde ettiği gelir 2021`de 19,7 milyar lira iken, 2022`de 42,2 milyar liraya çıkacak. Yani özel şirkeler her ay 22,5 milyar lira fazladan gelir elde ederken, aylık gelirleri de yüzde 114 artmış olacak. Yani son zamlarla birlikte toplamda yıllık 270 milyar ilave gelir elde etmiş olacaklar. Bir aylık karları ile bu memleketin gençlerinin sırtında bir yüke dönüşen KYK borçlarının tamamı 10 kere ödenir. Bir sonraki ayda ise 4 milyon öğrenciye yurt imkanı sağlanabilir. Bu, bir soygundur."

Budak, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Özelleştirmelerle ülkemizin tüm kamu birikimleri haraç mezat satıldı. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizden bu piyasa düzeni devam ettirilerek, şirket egemenliği korunarak çıkılamaz. Enerji şirketleri kamulaştırılmadan, bunun mücadelesi gerçekleştirilmeden bu zamlar geri alınamaz! Türkiye’nin krizden çıkışı için acil bir kamucu dönüşüm gerçekleştirilmelidir. Yerli-yabancı sermayeye peşkeş çekilen, halka ait tüm varlıklar yeniden kamulaştırılmalıdır. Ekonomiden siyasete eğitimden sağlık sistemine kadar her alanda kamucu/toplumcu bir anlayışın egemen kılınarak, özelleştirmelerle yağmalanan yandaş sermayeye peşkeş çekilen kamu malları yeniden kamuya iade edilmelidir. Eğitim ve sağlık her düzeyde parasız olmalı, özel eğitim kurumları ve hastaneler kamulaştırılmalıdır."

ESKİŞEHİR'DE İMZA STANDINA YOĞUN İLGİ

SOL Parti Eskişehir İl Örgütü de, Odunpazarı’ndaki Yenikent Pazarı’nda kurdukları stantla imza topluyor. Partinin Eskişehir İl Örgütü’nden yapılan açıklamada, tüm yurttaşlara imza atma çağrısı yapıldı.