SOL Parti'nin fahiş elektrik zamlarına karşı ülke çapında imza kampanyası devam ediyor. SOL Parti Fatsa İlçe Örgütü, zamlara tepki göstererek, "Bu büyük eziyete son verilmeli, zamlar geri çekilmelidir" açıklamasını yaptı. Zonguldak'taki imza kampanyasına yurttaşlar büyük ilgi gösterdi.

SOL Parti'nin fahiş elektrik zamlarına karşı imza kampanyası devam ediyor: "Bu faturalar ödenmez"

SOL Parti tarafından fahiş elektrik zamlarına karşı başlatılan imza kampanyası devam ediyor. SOL Parti Zonguldak İl Örgütü ve SOL Parti Fatsa İlçe Örgütü, elektrik zamlarına karşı stant açtı. Yurttaşlar, imza kampanyasına yoğun ilgi gösterdi.

SOL Parti Fatsa İlçe Örgütü adına açıklama yapan Yaşar Durmuş, "Elektrik faturalarımız zamlarla iki üç katına çıktı. Bu zamların tek nedeni enerji üretim ve dağıtımın özelleştirilmiş olmasıdır. Sadece tükettiğimiz elektriğin parasını değil; şirketlere haraç kesiyorlar! Şirketleri zengin etmek için garibanın, yoksulun, emekçinin cebindeki üç kuruşu çalıyorlar! Bu faturalar ödenmez; bu faturaları ödetmeye kalkmak bu karda kışta milyonlarca insanı elektriksiz bırakmak demektir. Geçen yıl 5 milyon ailenin elektriğinin kesildiği düşünülürse bu yıl bu sayı katlanarak artacaktır. Bu büyük eziyete son verilmeli, zamlar geri çekilmelidir!" ifadelerini kullandı.

Durmuş, şöyle devam etti: "Elektrik faturalarımız zamlarla iki üç katına çıktı. Bu zamların tek nedeni enerji üretim ve dağıtımın özelleştirilmiş olmasıdır. Sadece tükettiğimiz elektriğin parasını değil; şirketlere haraç kesiyorlar! Şirketleri zengin etmek için garibanın, yoksulun, emekçinin cebindeki üç kuruşu çalıyorlar! Bu faturalar ödenmez; bu faturaları ödetmeye kalkmak bu karda kışta milyonlarca insanı elektriksiz bırakmak demektir. Geçen yıl 5 milyon ailenin elektriğinin kesildiği düşünülürse bu yıl bu sayı katlanarak artacaktır. Bu büyük eziyete son verilmeli, zamlar geri çekilmelidir!"

sol-parti-nin-fahis-elektrik-zamlarina-karsi-imza-kampanyasi-devam-ediyor-bu-faturalar-odenmez-983285-1.

"ENERJİ ŞİRKETLERİ DERHAL KAMULAŞTIRILMALIDIR"

"Görülüyor ki ödediğimiz faturalar tükettiğimiz elektriğin ücreti değil; şirketler için toplanan haraçtır" diyen Durmuş, "Bu pahalılık ve zamlara son vermenin bir yolu var, o da enerji şirketlerinin derhal kamulaştırılması, enerji hizmetinin bir insan hakkı olarak görülerek devlet eliyle sunulmasıdır. Enerji şirketleri derhal kamulaştırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

"Dağıtım şirketlerinin bir ayda toplam abonelerden elde ettiği gelir 2021'de 19,7 milyar lira iken, 2022`de 42,2 milyar liraya çıkacak" diyerek devam eden Durmuş, şunları kaydetti:

"Yani özel şirkeler her ay 22,5 milyar lira fazladan gelir elde ederken, aylık gelirleri de yüzde 114 artmış olacak. Yani son zamlarla birlikte toplamda yıllık 270 milyar ilave gelir elde etmiş olacaklar. Bir aylık karları ile bu memleketin gençlerinin sırtında bir yüke dönüşen KYK borçlarının tamamı 10 kere ödenir. Bir sonraki ayda ise 4 milyon öğrenciye yurt imkanı sağlanabilir. Bu bir soygundur. Bu soygunu, zamları reddet! 24 Şubat’ta zamların geri alınması için açacağımız davaya bir imza atarak omuz ver."

sol-parti-nin-fahis-elektrik-zamlarina-karsi-imza-kampanyasi-devam-ediyor-bu-faturalar-odenmez-983286-1.

SOL Parti Zonguldak İl Örgütü, elektrik zamlarına karşı imza kampanyasını devam ettirdi. Devrek'te açılan stanta yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi.

sol-parti-nin-fahis-elektrik-zamlarina-karsi-imza-kampanyasi-devam-ediyor-bu-faturalar-odenmez-983284-1.