İktidar tarafından hiçbir ekonomik destek verilmeden dayatılan “tam kapanma” kararına tepki gösteren SOL Parti İstanbul İl Örgütü’nün basın açıklaması polis tarafından engellendi. Polis ablukası nedeniyle, Beşiktaş İlçe Binası’nda yapılan açıklamada, “Ekonomik ve sosyal destek olmadan tam kapanma olmaz” denildi.

SOL Parti'nin "tam kapanma" açıklamasına polis engeli: Ya açlık ya ölüm sopasını kabul etmiyoruz!

SOL Parti İstanbul İl Örgütü’nün AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanana 18 günlük “ekonomik desteksiz tam kapanma” kararına ilişkin basın açıklaması polis tarafından engellendi.

Beşiktaş meydanında yapılmak istenen açıklamaya yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri gerekçesiyle izin verilmedi. Açıklama yapmak isteyen SOL Parti üyeleri, polis tarafından ablukaya alındı.

sol-parti-nin-tam-kapanma-aciklamasina-polis-engeli-869564-1.

Abluka nedeniyle Beşiktaş Meydanı’nda yapılamayan açıklama, SOL Parti Beşiktaş İlçe Binası’nda avukat Damla Atalay tarafından okundu.

“Ekonomik ve sosyal destek olmadan tam kapanma olmaz” başlığıyla yapılan açıklamada, halka bütçeden kaynak aktarılmadığı ve 29 Nisan’dan 17 Mayıs’a kadar sadece kapatma kararı alındığı hatırlatıldı.

“Halka, esnafa, işçiye, üreticiye, işsize yoksula kaynak aktarılmadan ve aşı yapma hızını arttırmadan uygulanacak tedbirler kapanma değildir” ifadelerine yer verilen açıklamada, “Herkese acilen ücretli izin, sosyal ve ekonomik destek verilmelidir. Halka dayatılan ya açlık ya ölüm sopasını kabul etmiyoruz” denildi.

Açıklamada ayrıca, aylardır salgının durdurulması için sıralanan talepler de şu ifadelerle tekrar hatırlatıldı:

• Esnafa, işçiye tarım üreticisine, yoksul halka bütçeden yeterli kaynak aktarılsın.

• İşçiye ücretli izin verilsin.

• Elektrik, su, iletişim ücretsiz sağlansın.

• İhtiyacı olana gıda, hijyen malzemesi sağlansın.

• Yaygın ücretsiz test, hızlı aşılama, sistematik filyasyon ve ücretsiz sağlık hizmeti sağlanarak en az 14 gün tam kapanma yapılsın

sol-parti-nin-tam-kapanma-aciklamasina-polis-engeli-869565-1.

SOL Parti tarafından yapılan basın açıklamasının tamamı şöyle:

“Hükümet dün yaptığı açıklama ile halka bütçeden kaynak aktarmayıp, aşılama hız artışını sağlamayıp, 29 Nisan’dan 17 Mayıs’a kadar sadece kapatma kararı aldı!

Aylardır özel hastanelerin halktan para aldığını ifade ettik. İktidarı, Sağlık Bakanlığı’nı uyardık. Özel hastaneler başta olmak üzere kamulaştırılsın dedik.

‘CUMHURBAŞKANI ÖZEL HASTANELERİN HALKI SOYDUĞUNU İTİRAF ETTİ’

Cumhurbaşkanı dün yaptığı konuşma ile pandemide özel hastanelerin yoğun bakım ve aşı hizmetleri nedeniyle halkı soyduğunu itiraf etti.

Tekrar buradan haykırıyoruz; Halka, esnafa, işçiye, üreticiye, işsize yoksula kaynak aktarılmadan ve aşı yapma hızını arttırmadan uygulanacak tedbirler kapanma değildir. Herkese acilen ücretli izin, sosyal ve ekonomik destek verilmelidir.

Tüm bunlar sağlanmadan kapanma olmaz. Halka dayatılan ya açlık ya ölüm sopasını kabul etmiyoruz.”