SOL Parti Ankara Ekoloji ve Kent Meclisi, Ankara’daki tarihi Saraçoğlu Mahallesi'nde Emlak Konut ile Güryapı’nın yürüttüğü projeye karşı açılan davanın kazanılmasına rağmen inşaat çalışmalarını durdurulmamasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Saraçoğlu’ndaki inşaat faaliyetleri bir an önce durdurulmalı, alandaki tarihi ve doğal tüm varlıkların iyileştirme çalışmalarına başlanmalıdır" denildi.

SOL Parti: Saraçoğlu'ndaki yıkım acilen durdurulsun!

SOL Parti Ankara Ekoloji ve Kent Meclisi, Saraçoğlu'ndaki yıkımın acilen durdurulması gerektiğini vurguladı.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Ankara Şubesi ile Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Ankara Şubesi, Ankara’daki tarihi Saraçoğlu Mahallesi'nde Emlak Konut ile Güryapı’nın yürüttüğü projeye karşı açtığı davayı kazandı. Ancak, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imam hatipten arkadaşı Hasan Gürsoy’a ait olan Güryapı Şirketi, mahkeme kararına rağmen inşaat çalışmalarını durdurmadı.

SOL Parti Ankara Ekoloji ve Kent Meclisi'nin yaptığı açıklamada, "Mahkeme kararının imar planlarını hukuksuz bularak reddettiği Saraçoğlu’nda inşaat planı halen devam ettiriliyor. Saraçoğlu’ndaki inşaat faaliyetleri bir an önce durdurulmalı, alandaki tarihi ve doğal tüm varlıkların iyileştirme çalışmalarına başlanmalıdır" denildi.

"Sıra arkadaşlarına ihale dağıtarak şehircilik yapılmaz!" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Rant ve para hırsıyla gözü dönmüş iktidarın doğal alanlarda yarattığı tahribat yetmezmiş gibi kentlerde de kamusal ve kültürel varlıklara yaptığı saldırılar bir an önce durmalıdır. Kamusal niteliği olan Ankara’nın kalbindeki bu alan iktidarın ve sıra arkadaşlarının ceplerini doldurması için feda edilemez!"

Yapılan açıklamada şunlar vurgulandı: "Bilimsel görüşler dikkate alınmalı, Saraçoğlu’nun ekonomik, kültürel, doğal ve tarihi niteliği göz önünde bulundurularak restorasyon ve iyileştirme çalışmalarına acilen başlanmalıdır. Sürecin takipçisi olacağız, Saraçoğlu’nu ve Ankara’nın tarihi, kültürel mirasını koruyacağız!"