SOL Parti Şavşat İlçe Örgütü’nden ‘Doğa talanına karşı ne yapmalı’ söyleşisi

DİLAN ŞAHİNBAŞ

SOL Parti Şavşat İlçe Örgütü 23 Temmuz Pazar günü “Yoksulluğa ve Doğanın Talanına Karşı Ne Yapmalı” başlıklı söyleşi düzenleyecek.

SOL Parti Şavşat İlçe Örgütü’nün etkinliği 23 Temmuz Cumartesi günü saat 13.00’te avşat Düğün Salonunda gerçekleşecek.

Şavşat’ta 23 Temmuz 1979’da jandarmanın halka ateş açarak 5 kişinin ölümüne neden olduğu katliamın 43’üncü yıldönümünde düzenlenecek olan söyleşide SOL Parti PM Üyesi Alper Taş ve SOL Parti Ekoloji Grubu Üyesi Avukat Halis Yıldırım konuşma yapacak.

Avukat Halis Yıldırım söyleşiye dair 23 Temmuz Katliamı ve hukuki süreci üzerinde duracağını, akabinde Artvin’de yapılan madenciliğin, son zamanlarda artan orman katliamlarının hukuksal boyutlarına da değineceğini belirtirken Alper Taş ise “Türkiye’deki gündemi değerlendireceğiz. Geçmişin ışığında bugüne nasıl bakıyoruz, bakmamız gerekiyor bunu konuşacağız” dedi.

SOL Parti Şavşat İlçe Başkanı Metin Şahin de “Yoksulluğa ve Doğanın Talanına Karşı Ne Yapmalı” başlıklı söyleşiye tüm Artvin halkını davet ederek “Hem 23 Temmuz 1979’da gerçekleştirilen Şavşat Katliamının 43’ncü yıldönümünün anmasını gerçekleştireceğiz hem de hayat pahalılığı, doğa katliamları gibi güncel konular üzerinde konuşacağız” ifadelerini kullandı.

SOL Parti Şavşat İlçe Örgütü tarafından yapılan çağrı duyurusunda ise “1979 Şavşat Katliamını unutmadık. Mücadele sürüyor!” ifadeleri yer aldı.