SOL Parti, Ankara Sincan'da ilçe örgütünü kurdu. SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, tarikatta çocuk istismarı skandalına tepki göstererek, "Solun sesini yükseltmek memlekete sahip çıkmaktır. 6 yaşındaki çocukların boğulduğu karanlığa isyan etmektir" dedi. İşleyen, "Bu ülkenin tüm işçilerini, emekçilerini, vicdan sahibi güzel insanlarını birlikte yürümeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

SOL Parti Sincan’dan seslendi: SOL, çocukların boğulduğu karanlığa isyandır

SOL Parti, Ankara Sincan’da ilçe örgütünü kurdu.

Açılışta SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, bir konuşma yaparak Sincan halkını birlikte yürümeye çağırdı.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında ‘evlendirilip’ istismara maruz bırakılması skandalına da değinen İşleyen, "Ülkenin kadınlarını, çocuklarını ezen bu harami saltanatı ile mücadele edeceğiz” dedi.

Önder İşleyen’in konuşmasının tamamı şu şekilde:

“Bugün SOL Parti Sincan’da yürüyüşünü başlatıyor. Karanlığa boğulmak istenen bu memleketin her bir karesinde solun sesini yükseltmeye ihtiyacımız var. Solun sesini yükseltmek memlekete sahip çıkmaktır. 6 yaşındaki çocukların boğulduğu karanlığa isyan etmektir. Bu ülkenin emekçilerinin yoksul insanlarının hakkına sahip çıkmaktır. Biz Sincan’da, memleketin her köşesinde bu karanlığın üzerine yürümeye devam edeceğiz.

Bir iktidar düşünün ki sağlık bakanı hastane sahibi, kültür bakanı otel sahibi eğitim bakanı okul sahibi. Şirkete dönmüş, ülkenin bütün kaynaklarını yandaşlarıyla paylaşan bu harami saltanatına memleketi teslim etmeyeceğiz.

Bu memlekete sahip çıkmak bu ülkeyi sömüren, ülkenin yoksullarını çocuklarını kadınlarını sömüren ezen bu harami saltanatını göndermek için mücadele etmektir. Bu ülkenin yoksul güzel insanlarının hastane için sıralarda beklediği, parası olmadığı için ölümle yüz yüze kaldığı, çocukların imkansızlıktan eğitim göremediği bir ülkeyi kabul etmiyoruz.

Eğitimini sağlığını ticarileştirdiği, insanların onurunun elinden alındığı düzene karşı, eğitimin sağlığın parasız olduğu, yurttaşların kimseye mecbur olmadan yaşayabildiği; emekçilerin, demokrasinin, laikliğin güzel ülkesini kurmak için hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu ülkenin tüm işçilerini, emekçilerini, vicdan sahibi güzel insanlarını birlikte yürümeye çağırıyoruz.”