SOL Parti Amasya İl Örgütü, Sarımeşe köyünü ziyaret ederek, bölgede siyanürlü altın arama çalışmasının getireceği sonuçlar hakkında bilgilendirme yaptı. Köylüler topraklarını şirketlerin kaderine bırakmayacaklarını söyledi.

SOL Parti, siyanürlü altın arasına karşı Sarımeşe köylüleriyle dayanışmada

Amasya'nın Sarımeşe köyünde, Çevre Bakanlığının siyanürle altın arama izni vermesine karşı, SOL Parti Amasya İl Örgütü, köye bir ziyarette bulundu. Ziyarette, siyanürle altın aramanın yaratacağı çevresel zarara ilişkin bilgi veren SOL Partililer, geçmişte yaşanan pratiklerden de örnekler gösterdiler.

MÜCADELE ÇAĞRISI

Bir ziraat mühendisi ve bir TMMOB üyesinin de dahil olduğu ziyarette, bilgilendirme sonrası konuşan köylüler, dayanışma çağrısı yaptı. "Toprağımızı, yaşam alanımızı kaybetmek istemiyoruz. Yaşayabileceğimiz başka bir yer yok. Şirketleri buradan def edeceğiz" derlerken, muhtar ve azaların mücadelede kendilerini yalnız bırakmasından da yakındı.

VALİLİKTEN YASAK

Jandarmanın da müdahale etmeye çalıştığı bilgilendirme sonrası, Amasya valiliği 18 Haziran'a kadar bölgede pandemi sebebiyle toplantı ve yürüyüşlerin yasaklandığını açıkladı.