SOL Parti, ‘Tam Bağımsız Türkiye için Bağımsızlık Konferansı’ düzenleyeceğini duyurdu. Konferansın 8 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00’te partinin YouTube kanalından yayınlanacağı belirtildi.

SOL Parti, ‘Tam Bağımsız Türkiye için Bağımsızlık Konferansı’ düzenliyor

SOL Parti, 8 Mayıs Cumartesi günü, ‘Tam Bağımsız Türkiye için Bağımsızlık Konferansı’ düzenleyeceğini açıkladı.

SOL Parti’den yapılan açıklamada, konferansın saat 13.00’te başlayacağı ve partinin YouTube kanalı olan SOL TV’den canlı olarak yayınlanacağı ifade edildi.

Açıklamada, “Deniz’lerin, Mahir’lerin, İbrahim’lerin bağımsızlık mücadelesine sahip çıkan, bugün Suriye’den Karadeniz’e ülkemizin içine sürüklendiği krize ve her türlü bağımlılık ilişkisine itiraz eden tüm aydın, sanatçı, gazeteci dostlarımızı ve yurtsever emekçi halkımızı bağımsızlık fikrini ve mücadelesini birlikte büyütmeye davet ediyoruz” denildi.

SOL Parti’nin açıklamasının tamamı şu şekilde:

BAĞIMSIZLIK KONFERANSI

Ülkemiz, yıllardır sağ iktidarlar eliyle emperyalizme bağımlı kılındı. ABD güdümündeki faşist katliamlar bunun için yapıldı, darbeler bunun için gerçekleştirildi. ABD desteğiyle iktidara gelen AKP, yirmi yıllık iktidarı döneminde bu bağımlılık derinleştirildi.

Ülkemizin dört bir yanı ABD ve NATO’nun askeri üsleriyle dolu. Tüm kamu varlıklarımız emperyalist tekellere peşkeş çekildi. Cumhuriyet’in tüm ilerici kazanımları tasfiye edilerek kurulan bu siyasal İslamcı faşist rejim emperyalizm tarafından desteklendi.

AKP iktidarı dün Suriye’de Amerikan emperyalizminin politikalarına eklemlenerek ülkemizi halen içinden çıkılmayan bir krize sürükledi. Bugün ise Montrö’yü de tartışmaya açarak ABD’nin Karadeniz’e yönelik saldırı politikalarına ülkemizi eklemlemeye uğraşıyor. ABD’nin desteğini arkasına alabilmek için her tür ödünü verebileceğini açık bir biçimde ortaya koyuyor.

Türkiye’nin ekonomik, siyasi ve askeri bağımlılık içinde şekillenmiş siyasal İslamcı rejimi yenme mücadelesinin en önemli halklarından birisi bağımsızlık mücadelesidir. SOL Parti, ABD’nin ülkemiz ve bölgemizdeki hegemonyasına son vermek üzere yürüttüğü mücadelesini her türlü işbirlikçi düşünceye karşı yükseltecektir.

SOL Bağımsızlıktır; 6.Filo’ya hayır diyen devrimcilerin mücadelesinden bugüne uzanan bu mücadeleyi şimdi bir adım daha ileri taşıyacak sorumluluğu tereddütsüz üstleniyoruz. Bağımsızlık mücadelesinin tarihsel birikimi ve güncel uğraklarını tartışmak, SOL’un bağımsızlık yürüyüşünü güçlendirmek üzere BAĞIMSIZLIK KONFERANS’ı gerçekleştiriyoruz.

8 Mayıs Cumartesi günü 13.00’da, SOL TV Youtube kanalı üzerinden gerçekleştireceğimiz BAĞIMSIZLIK KONFERANSI’nın programını önümüzdeki günlerde duyuracağız.

Deniz’lerin, Mahir’lerin, İbrahim’lerin bağımsızlık mücadelesine sahip çıkan, bugün Suriye’den Karadeniz’e ülkemizin içine sürüklendiği krize ve her türlü bağımlılık ilişkisine itiraz eden tüm aydın, sanatçı, gazeteci dostlarımızı ve yurtsever emekçi halkımızı bağımsızlık fikrini ve mücadelesini birlikte büyütmeye davet ediyoruz.

SOL Bağımsızlıktır

Yaşasın Bağımsız Türkiye