Üniversite öğrencisi Enes Kara'nın kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskılar nedeniyle yaşamını son vermesine ilişkin açıklama yapan SOL Parti, "Yeter! Bu karanlık odaklar; tarikat-cemaat yurtları kapatılmalıdır" ifadelerini kullandı.

SOL Parti: Tarikat ve cemaat yurtları kapatılmalıdır!

SOL Parti, üniversite öğrencisi Enes Kara'nın kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskılar nedeniyle yaşamını son vermesine ilişkin açıklama yaptı. Tarikat ve cemaat yurtlarının kapatılması gerektiğini vurgulayan SOL Parti, "Tarikat-cemaat ve yandaş Vakıflara kamudan aktarılan her kuruş geri alınmalı" dedi.

Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Enes Kara (20), kaldığı cemaat yurdunda yaşadığı baskıları ve gelecek kaygısını anlatıp yaşamına son verdi. Kara'nın intihar etmesinin ardından SOL Parti, tarikat ve cemaat yurtlarının kapatılması gerektiğini vurguladı.

SOL Parti'den yapılan açıklamada, "AKP gericiliği gençlerimizin hayatını çalmaya devam ediyor. Kendileri Saray'da yaşayıp çocukları jetlerde gezerken halk çocuklarını istismara, intihara, geleceksizliğe sürüklediler" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Yeter! Bu karanlık odaklar; tarikat-cemaat yurtları kapatılmalıdır. Tarikat-cemaat ve yandaş Vakıflara kamudan aktarılan her kuruş geri alınmalı; bu kaynaklar gençlerin barınma ve istihdam sorunlarının çözümü için kullanılmalıdır" denildi.