Türkiye’de halkın yaşadığı yakıcı sorunların kaynağının kişiler veya bazı kurumlardan ziyade tek adam rejiminin kendisi olduğuna dikkat çeken SOL Parti, “Değiştirelim” başlıklı yeni bir siyasi kampanya başlattı. Parti’den yapılan açıklamada, “Yeniden kurucu güç halktır, halkın örgütlü gücüdür. Bunu başaracağız. Bunu birlikte başaracağız” denildi.

SOL Parti: Topyekûn değiştirelim; açlık, sefalet, karanlık son bulsun

‘Değiştirelim’ başlığıyla yeni bir siyasi kampanya başlatan SOL Parti, “Bu ablukayı dağıtmak için, Türkiye’nin devrimci demokratik geleceğini kurmak için birleşelim. Değiştirmek için mücadele edeceğiz. Bu mücadelede birlikte olalım” dedi.

SOL Parti, bugün bir basın toplantısıyla ‘DEĞİŞTİRELİM’ çağrısıyla merkezi bir siyasi çalışma başlattığını duyurdu. Başkanlar Kurulu üyeleri Önder İşleyen, İlknur Başer ve Gizem Gül Kürekçi, ‘Değiştirelim’ çalışması hakkında bilgi vererek birleşme çağrısı yaptı.

Yapılan basın toplantısında SOL Parti Türkiye’nin içinde bulunduğu mevcut durum özetlerken, “Yönetemiyorlar, çözülüyorlar, tel tel dökülüyorlar” dedi.

ASIL SORUN SİSTEMDE, ÇÖZÜM TOPTAN DEĞİŞTİRMEKTE

Partinin açıklamasının devamında şu ifadeler kullanıldı: “Ekonomideki çöküş, Albayrak’ın gizemli istifası ile cin şişeden çıktı. Tek adamdan mucize bekleyerek, kabine değişikliği yaparak bu sorunu çözemezler. Trump olmadı Biden ayarı yapalım diyerek bu sorunları çözemezler. Çünkü asıl sorun bu rejimin kendisinde, asıl sorun bu ucube tek adam rejiminde, asıl sorun bu sömürü düzeninin kanlı çarklarında… Çözüm, toptan değiştirmekte…”

Türkiye’nin kaynaklarının yandaşlara peşkeş çekildiğine dikkat çeken SOL Parti, “Lamı cimi yok; özel hastaneleri, okulları, özelleştirilen kamu varlıklarını, vurguncu müteahhitlerinin servetlerini kamulaştıracağız” dedi.

LAİKLİK YOKSA KARANLIK VAR

Açıklamasında laiklik sorununa da özel dikkat çeken SOL Parti, “Her türlü pisliğin merkezi haline gelmiş tarikatlar kapatılmalıdır. Devlet içindeki tarikat-cemaat kadroları tasfiye edilmelidir. Eğitim başta olmak üzere devlet laiklik temelinde yeniden kurulmalıdır. Laiklik yoksa karanlık var” ifadelerini kullandı.

Açıklamada ayrıca, “Sermayenin Tahakkümü Sona Erecek; İşsizlik ve Yoksulluk Bitecek” ve “ABD, NATO, Emperyalist Tekeller Gidecek, Tam Bağımsızlık Gelecek” denildi.

sol-parti-topyekun-degistirelim-aclik-sefalet-karanlik-son-bulsun-803764-1.

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen

Koronavirüs salgınına da dikkat çeken SOL Parti, “Bu salgın kontrol altına alınır ve hatta durdurulur. Bunu bilime, halka sırtını dönen, sermaye ve bir avuç azınlığı palazlandıranlar yapamaz! Biz hep birlikte yapabiliriz” dedi. Parti, sağlık alanına ilişkin önerilerini sıraladı.

Emekçilerin sorunlarına da dikkat çeken SOL Parti, “Kölece çalışma koşullarına mahkum değiliz. Değiştirelim” çağrısı yaptı.

SOL PARTİ’nin siyasi kampanya açıklamasının tamamı şöyle:

Sömürü, Baskı Düzenini Topyekûn

DEĞİŞTİRELİM

Açlık, Sefalet, Karanlık Son Bulsun

SOL Parti halkın acil sorunlarına sahip çıkmak, bu tek adam diktası altındaki karanlık düzeni değiştirmek için bir yürüyüş başlatıyor.

Halkı sokakta aç bırakan, salgında, depremde öldüren bu zulme son vermek, haraminin iktidarını yenmek için bu yolda birlikte yürümeye çağırıyoruz.

Bu ülkenin gençleri, kadınları, işçileri, emekçileri hayatlarından memnun değil. Bir avuç sömürücü zorba dışında kimse bu gidişattan memnun değil. Kimse bu ülkede mutlu değil, huzurlu değil.

Bu sömürü, baskı düzenini değiştireceğiz! Değiştirmek için birleşelim!

Görülüyor ki iktidar halkın sorunlarını çözemiyor. Aksine iktidardakiler her gün derinleşen krizin kaynağı durumundalar. Zorbalıkla, baskıyla, halkı sindirerek iktidarlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Yönetemiyorlar, çözülüyorlar, tel tel dökülüyorlar. Ekonomideki çöküş, Albayrak’ın gizemli istifası ile cin şişeden çıktı. Tek adamdan mucize bekleyerek, kabine değişikliği yaparak bu sorunu çözemezler. Trump olmadı Biden ayarı yapalım diyerek bu sorunları çözemezler. Çünkü asıl sorun bu rejimin kendisinde, asıl sorun bu ucube tek adam rejiminde, asıl sorun bu sömürü düzeninin kanlı çarklarında… Çözüm, toptan değiştirmekte…

Mücadelemiz haraminin saltanatını, yobazın karanlığını toptan değiştirmek için!

Türkiye, 20 yılı bulan siyasal İslamcı rejim altında çok yönlü sorunlar yumağıyla karşı karşıya. Bu sorunlardan ülkeyi kurtarmak, gerçek bir değişim için mücadele etmek dışında bir çözüm yolu yok. Bu sorunlar sistemin makyajlanmasıyla, çokça söylendiği üzere parlamenter sisteme dönüşle çözülemez. Köklü sorunlarımız köklü bir dönüşümle çözülebilir. Yoksa, hani şimdi ABD’de de olduğu gibi Trump yerine makyajlanmış bir Trump seçildiğinde, bu alacakaranlık başka biçimlerde sürüp gider.

SOL Parti, bu karanlığın kökünü kazıyacak bir devrimci dönüşüm için, ülkemizi aydınlığa çıkaracak SOL bir değişim için harekete geçiyor.

Tek Adam Gidecek Halk Yönetecek

Ülkemiz bu tek adam rejiminden kurtarılmalı. Tek adam rejiminden çıkış ve gerçek demokrasinin kurulması için anayasa dahi siyasi partiler ve seçim yasaları, özgürlükçü bir anlayışla yenilenmeli. Demokrasi sadece seçim değildir, demokrasi Parlamentonun işlevlenmesiyle sınırlı bir şey değildir. Yıllardır bu ülkeyi, halk adına yönettiler. Sermayenin, patronlara çıkarlarını kolladılar. Şimdi bu yönetim tek kişiye kadar darıldı. SOL Parti, halkın kendi kendini yöneteceği bir demokrasinin nüvelerini de bugünden yaratmak, bir halk demokrasisini kurmak için mücadele ediyor, bu mücadeleye katılın söz de, karar da, iktidar da halkın olsun.

Lamı Cimi Yok; Özel Hastaneleri, Okulları, Özelleştirilen Kamu Varlıklarını, Vurguncu Müteahhitlerinin Servetlerini Kamulaştıracağız

Fabrikaları, yer altı yer üstü zenginliklerini, her şeyi sattılar. Hastaneleri, okulları özelleştirdiler. Parası olanın hayatta kaldığı parası olmayanın salgında öldüğü bir düzen kurdular. Bu düzene son vereceğiz. SOL Parti, özel hastaneleri, özel okulları kamulaştırılması için mücadele edecek. Halkın olanı, halka ait olanı halka geri vermek, halkın vergileriyle zenginleşen vurguncu müteahhitlerinin, kamu kaynaklarıyla beslenen tarikatların halktan aldığı her şeyi geri almak için bu mücadeleyi birlikte yürütelim. Bunların hepsi halkındır; lamı cimi yok kamulaşt��racağız, yine halkın olacak.

Tarikatlar Kapatılacak, Laiklik Gelecek

Türkiye tarikatların, cemaatlerin yönettiği bir ülke olamaz. Her türlü pisliğin merkezi haline gelmiş tarikatlar kapatılmalıdır. Devlet içindeki tarikat-cemaat kadroları tasfiye edilmelidir. Eğitim başta olmak üzere devlet laiklik temelinde yeniden kurulmalıdır. Laiklik yoksa karanlık var, laiklik yoksa din sömürüsü var. Halkın dini duygularını sömüren meczupların Ortaçağ karanlığını yeneceğiz, laik bir ülke kuracağız.

Sermayenin Tahakkümü Sona Erecek; İşsizlik ve Yoksulluk Bitecek

Açlık var, yoksulluk var, işsizlik var. Çünkü fabrikalar kapatıldı, köylü üretemez hale geldi. Kölece çalışma koşulları dayatıldı. Tüm bunları değiştireceğiz. Fabrikalar açılacak, toprak işlenecek… İşçiler, köylüler ürettiği hakkında söz ve karar sahibi olacak. Kölece çalışma koşulları sona erdirilecek, sermayenin azgın sömürüsüne son verilecek. İşsizlik, yoksulluk, açlık bitecek. Sermayenin tahakkümünü yeneceğiz.

ABD, NATO, Emperyalist Tekeller Gidecek, Tam Bağımsızlık Gelecek

Türkiye’yi ekonomisiyle, siyasetiyle emperyalizme tam bir bağımlılık içine soktular. Bugün doğanın talanından gıda üretimine her alanda emperyalist tekellerin işgali ile karşı karşıyayız. ABD ve NATO üsleri ülkenin dört bir yanına konuşlanmış durumda. Tam bağımsızlık mücadelesi sahte kabadayılanmayla değil devrimcilikle mümkün. ABD’nin, NATO’nun tüm askeri üsleri kapatılmalı, ekonomik bağımlılığa son verilmeli, emperyalist şirketlerin elindeki her şeyi alıp hepsi ülkemizden kovulmalı. SOL Parti, tam bağımsızlık mücadelesinin kararlı sürdürücüsü olacak.

Kurucu Olan Halktır, Halkın Örgütlü Gücüdür; BAŞARACAĞIZ

Türkiye’yi, bu siyasal İslam belasından kurtarıp eşitlik, özgürlük, bağımsızlık, laiklik temelinde yeniden kuracağız. Yeniden kurucu güç halktır, halkın örgütlü gücüdür. Bunu başaracağız. Bunu birlikte başaracağız. Geleceği için mücadele eden gençler, ürettiğinin karşılığını almak isteyen köylüler, emeğinin çalınmasına hayır diyen işçiler, özgürlük için sokakları dolduran kadınlar… Tüm emekçiler, yurtsever emekçi milyonlar birleşelim. Umut başka yerde, başka güçlerde değil. Tek umut halkın örgütlü gücünde. Örgütlü gücümüzle bu karanlığı, bu kötülüğün iktidarını, bu harami saltanatını yıkalım. Eşitliğin, özgürlüğün, kardeşliğin ülkesini kuralım.

Değiştirmek İçin Birleşelim

Bunca kötülük, bunca zorbalık son bulsun. Sağın her türünün gerici karanlık fikirlerinin çocuklarımızın geleceğini kuşatması kalksın. Bu ablukayı dağıtmak için, Türkiye’nin devrimci demokratik geleceğini kurmak için birleşelim.

Bu kararlılıkla yürüyoruz. Değiştirmek için mücadele edeceğiz. Bu mücadelede birlikte olalım.

SOL’da birleşelim, örgütlenelim örgütlü gücümüzle DEĞİŞTİRELİM.

YAŞAMAK İÇİN DEĞİŞTİRELİM!

Salgın yoksul halkın canını alıyor, hastaneler ve yoğun bakımlar doldu,112’ler için sıra bekleniyor, rakamlar gizleniyor, mezarlıklar da yer kalmıyor açıklamaları yapılıyor. Sağlık bakanı maske-mesafe tekerlemesi ile suçu halka, yükü sağlık çalışanlarına yıkmaktan başka bir şey yapmıyor, yapmaz da. Çünkü yoksul emekçi halk onların umurunda değil! Bu salgın kontrol altına alınır ve hatta durdurulur. Bunu bilime, halka sırtını dönen, sermaye ve bir avuç azınlığı palazlandıranlar yapamaz! Biz hep birlikte yapabiliriz.

- Halkın evde kalması için zorunlu işler dışındaki tüm işler acilen durdurulmalı. Emekçilere ücretli izin verilmeli.

- Salgının yayılmasını önlemek sahada mümkün. Afrika ülkeleri koruyucu sağlık hizmetlerine önem vererek salgını engelledi. Birinci basamak sağlık hizmetlerine her türlü kaynak aktarılmalı.

- Kamu hastanelerinin İstanbul başta olmak üzere çoğu ilde yoğun bakımları doldu. Özel hastaneler parayla yoğun bakım satıyor, devlet seyrediyor. Tüm özel hastaneler kamu denetimine alınmalı, kamulaştırılmalı. Yoğun bakım yatakları ve tedaviler ücretsiz sunulmalı.

sol-parti-topyekun-degistirelim-aclik-sefalet-karanlik-son-bulsun-803765-1.

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer

- Tüm topluma yaygın test yapılmalı. Sağlık hizmetlerine bütçeden kaynak aktarılarak, sağlık ücretsiz olmalıdır.

- Mevsim kış. Yeterli grip aşısı getirmeyen yönetenler salgının yayılmasını sağladılar. 25 milyon kronik ve 65 yaş üstü yurttaşa yeterli grip aşısı sağlanmalı. Bu ülkeyi aşıda, ilaç da tıbbi teknolojide dışa bağımlı hale getirdiler. Aşı, ilaç üretiliyordu. Yine üretilmeli!

- Tüm hastaneler pandemi hastanesi yapıldı. Korona dışı hastalar gidecek hastane bulamayıp, özel hastanelere para döküyor, parası yoksa ölüyor. Her ilde pandemi dışı hastaların ücretsiz yararlanacağI hastaneler ayrılmalı.

- Salgına karşı bağışıklık sistemini güçlendirilmasi için barınma vb. temel ihtiyaçlar ücretsiz karşılanmalı. Halkın hastalanmasını engelleyecek kamucu politikalar yürütülmeli.

- Sağlığı; meslek odaları, sendikalar, bilimsel kuruluşlar, sağlık emekçileri ve halk demokratik planlama ile birlilkte yönetilmeli.

EMEKÇİLERE İNSANCA YAŞAM, EMEKÇİLER YÖNETECEK!

Hastalık ve işsizlik-açlık arasında kalan işçiler, emekçiler hastalanıyor, ölüyor. 2020 yılının ilk dokuz ayında 1493 işçi iş cinayetinde öldürüldü. Salgın fabrikalarda yayılıyor. Önlem alınmıyor, kölece çalışma koşulları dayatılarak çalışma rejimi otoriterleştiriliyor. Her gün emekçilerin yüzyıllık kazanımları olan kıdem tazminatı, işsizlik fonu gibi hakları gasp edilmek için sermayeye teşvik yasaları hazırlanıyor. Kölece çalışma koşullarına mahkum değiliz. Değiştirelim.

- Tüm işyerlerinde sağlıklı, güvenli çalışma koşulları sağlanmalı.

- İşsizlikle tehdit edilen ve fiilen 50 saatin üzerine çıkan esnek çalışma kaldırılmalı. Haftalık çalışma saati 35 saat olmalı. Böylelikle işsizlik sorunu çözülür, 6 milyonun üzerinden insan istihdam edilir.

- İşçilere, emekçilere ücretsiz servis, yemek, kreş sağlanmalı.

- İşyeri örgütlenmelerinin, sendikalaşmanın önündeki tüm yasaklar kaldırılmalı. Özgür, bağımsız toplu sözleşme hakkı tüm işçilere sağlanmalı.

SOL Parti, sermayenin tahakkümüne son vermek, fabrikaları, atölyeleri işçilerin yöneteceği emek egemen bir düzen için mücadele eder.

İnsanca bir yaşam ve düzen için yaşamak için değiştirelim!

KADINLAR SOL PARTİ’DE BİRLEŞELİM; HAYATI DEĞİŞTİRELİM

İslamcı ve faşist iktidar bloku mevcut siyasal, ekonomik ve toplumsal ortamı yaratırken bastığı en önemli zeminlerden biri kadınlar. Bizlerin adına, varlığına, haklarına, hayatlarına savaş açtılar. Yaşamlarımızı fıtrat-fetva-şiddet sarmalı içerisine hapsetmek isteyen gerici ve kadın düşmanı söylem ve politikalarla örülmüş yeni bir toplumsal cinsiyet rejimi kurdular. Bu politikaların sonucu giderek artan kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleridir.”

sol-parti-topyekun-degistirelim-aclik-sefalet-karanlik-son-bulsun-803766-1.

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Gizem Gül Kürekçi

Haklarımızı, hayatlarımızı, geleceğimizi gerici karanlığa teslim etmeyeceğimizi haykıran bir barikatı direnç ve mücadele ile kurduk. Bu direnç ve mücadeleyi politik, örgütlü ve kurucu bir perspektifle büyüteceğiz. Gerici ve cinsiyetçi toplumsal cinsiyet rejimini bütünlüklü bir kavgayla yıkacağız.

SOL, Devrimci Feminist Politikayı Birlikte Kuralım; Birlikte Değiştirelim

- Şiddete maruz bırakılan, yaşamları çalınan kadınların can güvenliğinin sağlanması, erkek şiddetine son verecek önlemlerin alınması son derece acildir.

- 6284 sayılı yasa ve İstanbul Sözleşmesi, hiçbir bahaneye yer bırakmayacak şekilde uygulanmalıdır.


- Kadınların her tür ezilme biçimi ve her düzeyde erkek egemenliği ortadan kaldırılmalıdır. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayacak her türlü önlem alınmalıdır.

- Cinsel kimlik ve cinsel yönelim temelli ayrımcılık ortadan kaldırılmalıdır.

- Kadınlar olarak taleplerimiz etrafında yürüteceğimiz topyekûn bir mücadele için SOL’da birleşelim.

Laik, özgür, eşit bir yaşamı, bir ülkeyi inşa edecek sol, devrimci ve feminist bir politikayı birlikte kuralım.