Afganistan’daki gelişmelerin ardından Erdoğan’ın, “Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok” açıklamasına gönderme yapan SOL Parti, “Türkiye’nin Taliban düzeniyle en ufak bir ortak noktası yoktur. İnsanlık bu karanlığı parçalayacaktır” dedi.

SOL Parti: Türkiye’nin Taliban düzeniyle en ufak bir ortak noktası yoktur

NATO ve ABD’nin çekildiği Afganistan’da Taliban yoğunluğunu artırdığı saldırılarının ardından bugün ülkenin başkenti Kabil’i ele geçirdi. SOL Parti, Afganistan’da yaşanan gelişmelerin ardından, Erdoğan’ın Taliban’a ilişkin tepki çeken açıklamasına gönderme yaparak, “Türkiye’nin Taliban düzeniyle en ufak bir ortak noktası yoktur. İnsanlık bu karanlığı parçalayacaktır” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Temmuz’da yaptığı açıklamada şeriatçı örgütle ilişkin konuşurken “Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok. Daha iyi anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum” ifadelerini kullanmıştı.

SOL Parti, Taliban’ın Afganistan’ın başkenti Kabil’i ele geçirmesinin ardından yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın bu ifadelerine gönderme yaparak açıklamada bulundu.