SOL Parti, devrimci gençlik önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı mezarları başında andı. Burada açıklama yapan SOL Parti PM Üyesi Sercan Dede, "Eşit, özgür ve bağımsız Türkiye mücadelemizi onların yarın kalan şarkılarını tamamlayana dek sürdüreceğiz" dedi.

SOL Parti, 'Üç Fidan'ı andı: Onların yarım kalan şarkısını tamamlayacağız

68 kuşağının devrimci önderlerinden Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan Ulucanlar Cezaevi’nde 6 Mayıs 1972’de idam edilmesinin 50’nci yılında anılıyor. Üç Fidan’ın katledilişlerinin 50’nci yılında Ankara’daki Karşıyaka Mezarlığı’ndaki mezarları başında bir araya gelen SOL Parti üyeleri daha sonra Deniz Gezmiş’in avukatı ve idam edilirken yanlarında bulunan Halit Çelenk’in mezarını da ziyaret etti.

Burada konuşma yapan SOL Parti PM Üyesi Sercan Dede, Denizlerin 50 senedir ülkedeki umudu yeşerttiğini dile getirdi.

Dede, şunları söyledi: “İdam edilişlerinin 50’nci yılında ülkemizin en güzel çocuklarının, üç fidanın yanına geldik. Onları fiziksel olarak aramızdan alarak yok ettiklerini sananlar tarihe kara bir leke olarak geçtiler. Denizler 50 senedir bu ülkenin her noktasında yaşamaya ve bu topraklarda umudumuzu, inancımızı yeşertmeye devam ediyor. Onları savunmak bugün de anti-emperyalist olmaktır ve emperyalizmin yerli işbirlikçilerine karşı mücadele etmektir. Onlar tıpkı Nazım’ın da dediği gibi ölümü bir başarısızlık olarak görmediler, sadece yarım kalmış bir şarkının acısını toprağa taşıdılar. İşte bizler de eşit, özgür ve bağımsız Türkiye mücadelemizi onların yarın kalan şarkılarını tamamlayana dek sürdüreceğiz. Memleketin gerçek sahiplerinin, işçilerin, emekçilerin ardında sadakatle, direnen kalabalıkların içinde inançla, mücadele saflarının en önünde cesaretle yürüdüler. Yollarının sonu 6 Mayıs değildir, bağımsız ve özgür bir Türkiye’dir. Denizler, Türkiye’de devrimin en güzel yüz metresini koştular saygıyla ve sevgiyle anıyoruz.”