SOL Parti Uşak İl Örgütü, “Artık yeter! Gönderelim” sloganıyla bir etkinlik düzenledi. Ali Asker’in türküler söylediği gecede, SOL Parti MYK Üyesi Ozan Sürer, “Halkın gerçek sorunları etrafında devrimci bir muhalefet anlayışını toplumsal düzeye taşıma gayretindeyiz” dedi

SOL Parti, Uşak’ta "Artık yeter, gönderelim" dedi: "Halkın sabredecek gücü kalmadı"

BİRGÜN EGE

SOL Parti Uşak İl Örgütü, “Artık yeter! Gönderelim” sloganıyla etkinlik düzenledi. Can Düğün Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte konuk sanatçı Ali Asker türkülerini söyledi.

SOL Parti MYK Üyesi Ozan Sürer, “20 yıl yeter gönderelim diyoruz. AKP karanlığının yaratmış olduğu açlık, sefalet ve baskı düzenine halkın sabredecek gücü kalmadı. AKP-MHP iktidarı ülkeyi karanlık dehlizlere sürüklemeye devam ediyor. Bu karanlık dehlizlere giden yolları kapamamız gerekiyor. Önümüzdeki seçimlerde bu anlayış temelinde tutum alacağız. Toplumda biriken bu iktidarın gönderilmesi duygusunun parçası olacağız. Şu an muhalefette eksik olan bu duygu. Kimin aday olacağı üzerinden sürdürülen tartışmalar ya da AKP'nin tuzak anayasa çalışmalarının parçası olmak halkın gerçekliğinden kopmaktır. Halkın yaşam kavgası, ekmek kavgası vardır. Bugün esas ihtiyacımız olan bu kavganın toplumsal düzeyde geliştirilmesidir. SOL Parti olarak Uşak'ta ve Fatsa'da ki çiftçi mitinglerimizle, zamlara karşı sürdürdüğümüz yaygın kampanyalarla, tarikat-cemaat karanlığına karşı sürdürdüğümüz eylemliliklerle halkın gerçek sorunları etrafında devrimci bir muhalefet anlayışını toplumsal düzeye taşıma gayretindeyiz. Bugün ki Siyasal İslamcı karanlıktan çıkışın esas yolu da budur” dedi.

"GÜNEŞLİ GÜZEL GÜNLERİ HEP BERABER KURACAĞIZ"

SOL Parti Uşak İl Başkanı Fikri Mıdık ise "Bu felaket rejimine son vermek ilk ve tek öncelik haline geldi. AKP iktidarına karşı hiçbir yanılsamaya kapılmadan verdiğimiz 20 yıllık mücadelemizin onuruyla, bugün de rejimi yenme sorumluluğuyla mücadele ediyoruz. Bu rejimden kurtulmanın ve emekçi halkları için bir çıkış yolu yaratmanın en gerçekçi yöntemi anti-emperyalist, laik, kamucu ve toplumsal barışı hedefleyen bir mücadeleyi örgütlemektir" diye konuştu.

Mıdık şunları söyledi: "Bugün yapmamız gereken zenginlerin serveti artarken açlık ve yoksulluk içinde yaşayan milyonları birleştirmek için mücadele etmektir. Toplumu din ve mezhep temelinde bölmeye yönelik demagojilere karşı, emekçilerin en geniş birliğini, dayanışmasını ve örgütlü mücadelesini geliştirmektir. Özgürlüğün, demokrasinin, laikliğinin, adaletin ve hukukun hakim olduğu; kimsenin aç açıkta kalmadığı güneşli güzel günleri hep beraber kuracağız."