SOL Parti, Uşak'ta da "Bu rezil düzenin her yerinden pislik akıyor" diyerek sokağa çıktı

SOL Parti, Uşak'ta Ensar'a aktarılan para için sokağa çıktı

BİRGÜN İZMİR

Başkentgaz'ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı'na 8 milyon dolar aktardığının ortaya çıktı. Kızılay'a ve doğalgaz zamlarına tepkiler gelirken, SOL Parti Uşak'ta da eylem yaptı. Uşak Belediyesi'nin önünde başlayan eylem kent meydanında bulunan Tiritoğlu Parkı'nda sona erdi.

Burada yapılan basın açıklamasını SOL Parti İl Yöneticisi Feridun Metin okudu. Kızılay üzerinden Ensar’a aktarılan 8 milyon doların, iktidarın karanlık para ağını göz önüne serdiğini vurgulayan Metin, "Kızılay, bir tür vergi kaçaklığının paravanı işlevi görüyor. Yandaş şirketlerle iktidarın paralel kasaları arasındaki bağı Kızılay kuruyor. Bir tür yasal paravan görevi üstleniyor. Ancak; Kızılay’ın sadece ortaya çıkan bu olay değil, pek çok benzer işlemin aracısı olduğunu tahmin etmek zor değil" diye konuştu.

"UŞAK BELEDİYESİ DOĞRULTAMADIĞIMIZ BELİMİZİ BÜKTÜ"

Bu düzende yolsuzluk, vergi kaçakçılığı ve komisyonculuk olduğunu söyleyen Metin, "Başkentgaz’dan Kızılay’a oradan Ensar’a uzanan çemberin her yerinden pislik akıyor. Uşak Belediyesi de borç batağından kurtulmanın yolunu suya yüzde 50 zam yapmakta bulmuştu. 1 Ocak’tan beri suyu zamlı kullanıyoruz. Uşak Belediyesi doğrultamadığımız belimizi bir kez daha büktü. Uşak Belediyesi, yandaşlara akıtılan para yüzünden borç batağına saplanan Belediyeyi, halkın en temel ihtiyaçlarına zam yaparak kurtarmaya çalışıyor. İktidar kirli ve karanlık ilişkiler ağında yüzüyor, bu ortaya çıkan ise buzdağının görünen yüzünden başkası değil. Her yanından pislik akan bu düzene mahkum değiliz. Hep birlikte temizleyebiliriz ve temizleyeceğiz" dedi.