Uşak'ta SOL Parti üyelerine Facebook paylaşımları gerekçe gösterilerek 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla dava açıldı. SOL Parti üyeleri, ifadelerinde suçlamaları kabul etmediklerini belirtti. Savcı, parti üyelerinin ayrı ayrı cezalandırılmalarını talep etti. Dava, Uşak 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

SOL Parti üyelerine Facebook paylaşımları nedeniyle 'Cumhurbaşkanına hakaret' davası

HABER MERKEZİ

Uşak'ta SOL Parti üyelerine Facebook paylaşımları nedeniyle 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla dava açıldı.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmaya ilişkin iddianamede, SOL Partili Fikri Mıdık hakkında soruşturma başlatılmasının gerekçesi olarak 'karikatür' paylaşımı gösterildi.

Mahmut Uludağ'ın soruşturma gerekçesi ise 11.02.2021 tarihindeki Facebook'ta paylaştığı, "Daha fazla yetki daha fazla iktidar istiyorlar. Ucube tek adam rejimi ile tüm yetkiyi elde topladılar. Tek adam rejimi ülkeyi krizden krize sürükledi. Anayasa tartısıyla şimdi daha fazla yetki daha fazla iktidar istiyorlar. Kendi ikballeri için memleketi ateşe atmaktan çekinmeyen bu iktidar yenilmeli tek adam rejimine son verilmelidir. SOL Parti." açıklaması oldu.

Fikri Mıdık ifadesinde, üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini kaydetti. Mahmut Uludağ da ifadesinde, 'Cumhurbaşkanına Hakaret' gibi bir kastı olmadığını belirtti ve üzerine atılı suçu kabul etmediğini vurguladı.

İddianamede, "Şüphelilerin eylemine uyan TCK'nın sevk maddeleri gereğince ayrı ayrı cezalandırılmaları" ve " şüpheliler hakkında TCK'nın 53/1 maddesi gereğince güvenlik tedbirlerinin uygulanmasına karar verilmesi" talep edildi.

Uşak 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından iddianame kabul edildi.

Dava, Uşak 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçunu oluşturan Türk Ceza Kanunu Madde 299'a göre, suçun cezası 1 yıldan 4 yıla kadar hapis.