Sağlığa zararlı tarımsal ürünlerin ülkeye girişini önlemek için kurulan Zirai Karantina Müdürlüğü binasının 10 dönüm arsasıyla birlikte Bilal Erdoğan'ın İlim Yayma Vakfı'na devredilmesine tepki gösteren SOL Parti üyeleri binanın önünde basın açıklaması yaptı.

SOL Parti: Yandaş vakıflara peşkeş için ülkeye GDO’lu ürün yayacaklar

Yaren ÇOLAK

SOL Parti İstanbul İl Örgütü yandaş vakıflara çekilen peşkeşe dur demek için İstanbul Küçükçekmece'de Sağlığa zararlı tarımsal ürünlerin ülkeye girişini önlemek için kurulan Zirai Karantina Müdürlüğü binası önünde basın açıklaması yaptı.

SOL Parti üyeleri, binanın 10 dönüm arsayla birlikte Bilal Erdoğan'ın yöneticiliğini yaptığı İlim Yayma Vakfı'na devredilmesine tepki gösterdi.

Basın açıklamasını okuyan SOL Parti İstanbul İl Örgütü Başkanı Leyla Koç Üzüm, ülkedeki açlığa ve sefalete vurgu yaparak, “İktidar, halka ait milyonları akıttıkları yandaş dernek ve vakıflar için yeni bir peşkeşin daha altına imza attı” dedi. “Halka kuru ekmeği reva görenlerin vakıflara kıyak üstüne kıyak geçmesini kabul etmiyoruz; bu rezil düzene, kirli siyasete razı değiliz” diyen Üzüm, bu gerici zihniyete karşı mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

ÜLKENİN TEK TEKNİK LABORATUVARI

Üzüm, sağlığa zararlı tarımsal ürünlerin ülkeye girişini önlemek için kurulan Zirai Karantina Müdürlüğü'nün binasını, 10 dönüm arsasıyla birlikte yandaş vakıfa devredilmesine tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

“Söz konusu araziyi ve binayı, vakfa ait Sabahattin Zaim Üniversitesi’ne verecekler. Müdürlüğe Atatürk Havalimanı içerisindeki bir hangarı adres gösterenler, üstüne bir de binanın acilen boşaltılmasını istedi. Oysa bu kurum içerisinde ülkenin gelişmiş tek teknik laboratuvarı bulunuyor.”

GDO’LU ÜRÜNLER ÜLKEYE GİREBİLECEK

Taşınma nedeniyle 2-3 ay analizler yapılamayacağını ve bununda ciddi sorunlara yol açacağını kaydeden Üzüm, “Bu süreçte ülkeye başta GDO’lu ürünler dahil her türlü zararlı bitkiler girebilecek. Uyarılara İlim Yayma Vakfı’na peşkeş çekmek için kulak tıkıyorlar. İşte iktidarın halkın sağlığına verdiği değer budur” diye konuştu.

GIDA GÜVENLİĞİ GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Üzüm sözlerini şöyle noktaladı:

“Ülkenin gıda güvenliğini cemaat, vakıf ve dernekler için görmezden gelenlere buradan haykırıyoruz; Taşınma talimatı verilen geçici yere nakil ve montajlar sürecinde pek çok hassas cihaz ve demirbaş malzemenin kullanılmaz hale gelmesinden siz sorumlu olacaksınız. Taşınma işlemi kaba bir hesapla yaklaşık 2-3 milyon TL tutarında maliyet oluşturacaktır. Bu maliyeti halkın sırtına yükleyeceksiniz. Tohum ithalatın yaklaşık % 90’ının, görev alanındaki diğer ithalatların %60’ının kontrolünün yapıldığı İstanbul ZKM’nin birkaç ay işlevsiz kalmasının oluşturacağı kamu zararından sorumlusunuz. Ülkede her yıl 92 bin yurttaşın ölümünün kaynağı kansere neden olan GDO’lu ürünlerin ülkeye yayılacak olmasının sorumlusu siz olacaksınız. İstanbul gibi bir metropolde üzerinde 100 yıldır tarım yapılan bu 10 dönümlük verimli arazinin yok edilmesinin sorumlusu yine siz olacaksınız. Yani üreticiyi de, çiftçiyi de mağdur edecek bu tahsisin oluşturacağı tüm olumsuzluklardan siz sorumlusunuz.”