SOL Parti, demokrasinin sandıktan ibaret olmadığını hatırlatan yorumu nedeniyle iktidar çevreleri tarafından hedef alınan gazeteci Çiğdem Toker’e dayanışma ziyareti gerçekleştirdi.

Kaynak: Haber Merkezi
SOL Parti’den gazeteci Çiğdem Toker’e dayanışma ziyareti

SOL Parti, gazeteci Çiğdem Toker’e destek ve dayanışma ziyaretinde bulundu.

Toker’in yazarı olduğu T24’ün Ankara bürosunu ziyaret eden SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen ile Parti Meclisi Üyesi Sercan Dede, deneyimli gazeteciyle bir araya geldi.

SOL Parti’nin Twitter hesabından ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, Toker’in “Demokrasi sandıktan ibaret değildir” sözü hatırlatılarak, “Başkanlar Kurulu Üyemiz Önder İşleyen ve PM üyemiz Sercan Dede,  Çiğdem Toker'e dayanışma ziyaretinde bulundu. Baskılara karşı omuz omuza” denildi.

Gazeteci Çiğdem Toker, seçim gecesi yorumcu olduğu Fox TV’de demokrasinin sandıktan ibaret olmadığını hatırlatmış, halkın demokratik protesto hakkının kriminalize edilmemesi gerektiğinin altını çizmişti.

Yandaş medya ise bu sözleri nedeniyle Toker’i hedef almış, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ise Toker’in yorumunun inceleneceğini duyurmuştu.

SÖZLERİNİN ARKASINDA DURMUŞTU

Toker bu gelişmelerin ardından dün T24’te kaleme aldığı yazısında, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de geçmişte benzer açıklamaları olduğunu hatırlatarak şunları ifade etmişti:

“Seçim gecesi Fox TV’de katıldığım yayında "demokrasinin yalnızca sandıktan ibaret olmadığını" da içeren sözlerim dolayısıyla, adım üzerinden gazetecilik ve ifade özgürlüğü hedef alındı, alınmakta.

Yayında sözlü olarak ifade ettim, bir de yazılı olarak tekrar edeyim:

Demokrasi yalnızca sandıktan ibaret değildir.

Zira bir seçim ("sandık) ancak demokratik ve eşit koşullarda gerçekleştiriliyorsa onun bir seçim olduğundan söz edilebilir. Ki, bu dahi, çoğulcu demokrasinin asgari gerek ve yeter şartıdır. Bu nedenle, ne kadar demokratik ve eşit koşullarda yapılırsa yapılsın, demokrasinin sandıktan/seçimden ibaret olduğunu söyleyemeyiz.”