Devrimci Yolcu, SOL Parti Kartal İlçe Örgütü Üyesi ve BirGün dostu İsmail Doğan, Kartal’da ailesi ve yol arkadaşları tarafından sonsuzluğa uğurlandı. Doğan için yapılan törende konuşan Alper Taş, kimi çevrelerce sosyalizmin yenilgisinin ilan edildiği 90’lı yıllarda, İsmail Doğan gibi devrimcilerin “Yeniden sosyalizm” diyerek onurlu bir mücadele verdiklerini vurguladı.

SOL Partili İsmail Doğan, son yolculuğuna uğurlandı

Devrimci Yolcu, SOL Parti Kartal İlçe Örgütü Üyesi ve BirGün dostu İsmail Doğan, bugün İstanbul Kartal’da düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

İsmail Doğan için ailesi ve yol arkadaşları, saat 12.00’de SOL Parti Kartal İlçe binasının önünde bir araya geldi.

Burada yapılan törende konuşan SOL Parti’nin Parti Meclisi Üyesi Alper Taş, Doğan’ın yaşamı güzelleştirmeye çalışan bir devrimci olduğunu belirtti. Taş, İsmail’in Doğan’ın Artvin’i güzelleştirme kavgasının içinde yer aldığını, 70’li, 80’li, 90’lı ve 2000’li yıllarda mücadelenin içinde görev aldığını kaydetti.

Doğan’ın devrimden ve sosyalizmden vazgeçmediğini dile getiren Taş, “90’larda ‘sosyalizm bitti’, ‘devrim bitti’, ‘devrimcilik bitti’ denilen, ideolojilerin sonunun ilan edildiği yerde, ‘Hayır güzellik bitmez, devrimcilik bitmez, sosyalizm bitmez, yeniden başlayacak’ diyenlerin arasındaydı” şeklinde konuştu.

70’li yıllarda Artvin’de antifaşist mücadeleye omuz veren ve Devrimci Yol hareketinin içinde yer alan İsmail Doğan, 12 Eylül Askeri Darbesi sonrası Artvin ve Erzurum cezaevlerinde uzun süre hapis yatmıştı.

Daha sonra Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ile SOL Parti’de mücadelesini devam ettiren Doğan, akciğer kanseri nedeniyle dün hayata gözlerini yummuştu.