Kasım ayında Trabzon’da binlerce kişiyi bir araya getiren SOL Parti, bu kez de Rize’de sokağa çıktı. Rize’de SOL Parti üyeleri, “Zamlar derhal geri çekilsin” dedi. Ayrıca Edremit’te de zamları protesto etmek için eylem gerçekleştirildi.

SOL Partililer, Rize ve Edremit’te zamlara karşı sokağa çıktı

HABER MERKEZİ

Ülkede yaşanan zam yağmuruna karşı sokağa çıkan SOL Parti üyeleri eylemlerini sürdürüyor.

Zamları kabul etmediklerini söyleyen SOL Partililer, fatura yakarak protestolarını Rize ve Edremit’te sürdürdü.

Rize Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen SOL Parti üyeleri, “Zamlara ve pahalılığa yeter” sloganları attı. Basın metnini okuyan SOL Parti Rize İl Başkanı Ahmet Haşim Parlak, Türkiye’nin ekonomiden siyasete derin bir kriz içinde olduğunu vurguladı. Tek adam rejiminin yarattığı güvensizlik, kuralsızlık, belirsizlik ve keyfiliğin krizi daha da derinleştirdiğini söyledi.

PAHALILIĞA YETER

Parlak, “Isınmak zaten zorken yeni zamlarla imkânsız hale geldi. Enerji şirketleri zenginleşsin diye bizler soğuğa ve karanlığa mahkûm edildik. Zamlara, pahalığa yeter! Bu iktidar zenginlerin, mega şirketlerin, patronların iktidarıdır! İşçiler, emekçiler, köylüler için felakettir! Bu iktidarı gönderelim, bizden çaldıkları her şeyi geri alalım! Bunun için güçlerimizi birleştirmeye; örgütlü mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Enerji Bir insan hakkıdır elektrik ve doğalgaz zamları geri çekilsin, yüzde 18 olan KDV sıfırlansın. Bu hizmet halka kolayca karşılayabileceği bedellerle sunulmalı ve bu çerçevede yapılan zamlar geri alınmalıdır” dedi.

KDV KALDIRILSIN

Edremit Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen onlarca SOL Parti üyesi, “Mutfak yanıyor”, “Yoksulluğa son” dövizleri açarak sloganlar eşliğinde pahalılığı protesto etti.

Basın metnini okuyan Edremit İlçe Başkanı Ömür İlgör, “Kara kışın ortasında bu hayat pahalılığı ve ekonomik kriz içinde, yurttaştan daha fazla fedakârlık beklemek aymazlıktır. Fedakârlık yapacak birileri varsa bu ülkenin kaynaklarını yağmalayanlar, paralarına para katanlardır” diye konuştu.

sol-partililer-rize-ve-edremit-te-zamlara-karsi-sokaga-cikti-964058-1.

İlgör sözlerini şöyle sürdürdü:

“Elektrik ve doğalgaz zamları geri çekilsin. Bu hizmet halka kolayca karşılayabileceği bedellerle sunulmalı ve bu çerçevede yapılan zamlar geri alınmalıdır. Ne şekilde tarif edildiği tartışmalı bir sosyal yardım programı yerine, sayıları her gün artan enerji yoksulluğunu ortadan kaldırmak için 4 kişilik bir ailenin temel ihtiyaçlarını karşılayacak miktar olan 230 kwh elektrik ücretsiz olmalıdır.”