Baskı, sömürü, mafya iktidarına son verelim! Memleketi yeniden kuralım" çağrısıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda buluşan sol-sosyalist örgütlere polis müdahale etti. Çok sayıda yurttaş gözaltına alındı.

Sol ve demokratik güçlerin eylemine polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltı var

Yaşanabilir bir ülke için suçlular ittifakıyla mücadeleye çağıran sol-sosyalist örgütler, "Baskı, sömürü, mafya iktidarına son verelim! Memleketi yeniden kuralım" çağrısıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda buluştu.

Kadıköy Rıhtımı çevresine de yığınak yapan polis toplananları gözaltı ile tehdit etti. Polisin dağılın anonsunun ve gözaltı tehditlerinin ardından "Bu iktidar da siz de yargılanacaksınız. Sizlerden hesap soracağız" denildi

Polis eylem öncesi Khalkedon Meydanı ile Eğitim-Sen İstanbul Şubesi’nin bulunduğu Tellalzade Sokağı’nı abluk altına aldı. Eylem alanının çevresine gözaltı araçları getirildi.

Polis engelinin ardından eylemciler “Basık, sömürü, mafya iktidarına son verelim; memleketi yeniden kuralım” yazılı pankar açtı, “Söz, yetki, karar, iktidar halka” sloganları atıldı.

Eylem öncesi sert müdahelede bulunan polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

AHMET ŞIK DARP EDİLDİ

Kadıköy İskele Meydanı'nda yapılmak istenen basın açıklamasında TİP Milletvekili Ahmet Şık, polis tarafından darp edildi.

TİP'ten yapılan açıklamada, "Kadıköy'de polis, "Memleketi yeniden kuralım!" çağrısıyla bir araya gelenlere saldırdı, milletvekilimiz Ahmet Şık'ı darp etti. Çok sayıda mücadele arkadaşımız gözaltına alındı. "Baskı, sömürü, mafya iktidarına son verelim" diyen sosyalistleri değil, çeteleri, mafyayı engelleyin!" denildi.