Solu tüm yurtta örgütleyeceğiz

HABER MERKEZİ

Örgütlenme çalışmalarına hız veren SOL Parti, Sivas’ta kuruluş kongresi gerçekleştirdi. Parti binasında bir araya gelen SOL Parti üyeleri “Tek adam rejimine karşı devrimci, demokratik cumhuriyeti kurma hedefimizi yurdun dört bir yanında sürdürüyoruz” vurgusu yaptı. Madımak Katliamı’nı da hatırlatan partililer, “Sivas’ın ışığı sönmeyecek” dedi.


SOL Parti Sivas İl Örgütü Kurucu Başkanı Fatma Sönmez’in açılışıyla başlayan kongrede, Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer söz aldı. Divan oluşumu ve saygı duruşunun ardından konuşan Başer, “Siyasal İslamcı rejimi kadınları eve kapatarak inşa etmeye çalışanlara, çocuklarımızı gerici eğitim sistemi dayatanlara, emekçileri sömürenlere, doğayı talan edenlere karşı birleşik bir halk muhalefetini Sivas'ta da birlikte öreceğiz” ifadelerini kullandı.

Devrimci demokratik Cumhuriyeti kuracağız

“Bu topraklar zulme, haksızlığa karşı başkaldıran Pir Sultanların toprakları. Cumhuriyetin aydınlanmacı değerlerin tohumunun atıldığı topraklar” diyen Başer, “Sivas’tayız. Bugün bu kongremizle attığımız adım; bir inancın, kararlılığın, inadın, memleket sevdasının, yeniden kurma iradesinin adımıdır. Bu topraklar halk mücadelesinin tarihsel örneklerinin izlerini taşır. Bugün yeniden kuvvetle söylediğimiz şey tam da budur. Emekçi halkımızın hayatını kuşattıkları ekonomi bilmez halleriyle kendi ceplerini doldurup, yoksulluğun, işsizliğin, açlığın, çaresizliğin, gerici karanlığın boy attığı bir ülke yaratmalarını durduracak tek güç halkın örgütlü gücüdür. Bu nedenle toplumsal mücadeleyi SOL değerlerle örgütleme, birleşik halk gücünü açığa çıkarıp memleketi yeniden kurma zamanıdır” değerlendirmesini yaptı.

Başer’in ardından söz alan yeni dönem Sivas Merkez İlçe Başkanı Mehmet Ali Korkmaz ise şöyle konuştu: “Sivas halkının toprağını, suyunu, tarımı, doğayı ve yaşamı yok ederek paralarına para katma yolunda talan ediyorlar. Bu talan iktidar eliyle destekleniyor. Şimdi SOL değerleri büyüterek tohuma, toprağa, yaşama sahip çıkmak için halkla birlikte bu emperyalist şirketleri kovma zamanı! Bu ülkenin üzerine çöken kâbustan kurtulmak için daha büyük bir kararlılıkla ve cesaretle birlikte mücadele etmeliyiz. Bu çağrımız, özgür ve demokratik bir ülke ve dünya özlemini yüreğinde taşıyan herkesedir.”

Kongreye, CHP İl Başkan Yardımcıları Cihan Kılıç, Hüseyin Yaman ve Hüseyin Doğan, CHP İl Sekreteri Nebi Aksoy, Emek Partisi İl Başkanı Adnan Yılmaz, Halkevi İl Başkanı, Eğitim Sen Sivas Şube Yönetim Kurulu Üyesi Sevim Kutlu, Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Hidayet Yıldırım ve SOL Parti Amasya İl Başkanı Ali Suat Sancak da katildi. Konuklar dayanışma duygularını iletti.