Soma'da maden katliamında hayatını kaybeden 301 işçi, katliamın 9’uncu yılında Soma’da anıldı. SOL Parti Manisa Milletvekili Adayı Nadir Güven, acının dinmediğini çünkü adaletin sağlanmadığını ifade etti.

Soma Katliamı'nda hayatını kaybedenler Soma’da anıldı

BİRGÜN EGE

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te yaşanan maden katliamında hayatını kaybeden 301 işçi katliamın 9’uncu yılında Soma’da anıldı. Soma Beşyol Madenci anıtı önünde gerçekleşen anmaya, KESK’e bağlı sendikalar, SOL Parti ve TKP açıklama yaptı. 

SOL Parti Manisa Milletvekili Adayı Nadir Güven, “Türkiye’nin en büyük işçi katliamının üzerinden 9 yıl geçti. Adaletsizlik ve sömürü düzeninde değişen bir şey yok. Burada insan hayatı hâlâ ucuz, Soma aynı, acımız aynı, hatta katliamdan bu yana yaşananlar acılarımızı daha da artırmış durumda. Acımız dinmedi çünkü adalet sağlanmadı, acımız dinmedi çünkü sermaye daha fazla kar için canımızı almaya, kanımızı akıtmaya devam ediyor” dedi.

Güven, “Bugün işçiler, emekçiler aynı acımasız koşullarda aynı baskılara maruz kalarak çalıştırılıyor. Daha dün Sarıkaya'da bir emekçi kardeşimiz hayatını kaybetti üç emekçi kardeşimiz ağır yaralandı. Aynı günlerde bu sermaye düzeni adeta intikam alırcasına Soma katliamını protesto eden öğrencilere ceza yağdırdı. Artık bu ucube düzenden adalet beklemek beyhudedir, devrimciler Somayı unutmayacak ve unutturmayacak. Soma'nın hesabı er veya geç sorulacak, bu ucube düzenin sorumluları gidecek ve hükmü halk verecek. Son sözü halk söyleyecek” diye konuştu.