Birleşik Maden İşçileri Sendikası, Soma’daki Uyar Maden işçilerini temsilen Ankara’ya yapacakları yürüyüşün yasaklanmasına ilişkin "Lehimize olan yasaların kâğıt üstünde kalmasına izin vermeyeceğiz, kanlı canlı uygulayıcısı ve takipçisi olacağız" dedi.

Soma Uyar maden işçileri Ankara’ya yürüyecek: 'Karar son derece keyfi'

BİRGÜN/ EGE

Birleşik Maden İşçileri Sendikası’nın Soma’daki Uyar Maden işçilerini temsilen 60 kişiyle Ankara’ya yapmak istediği yürüyüşe koronavirüs salgını bahane edilerek izin verilmedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın salgını hiçe sayan mitingleri sürerken, Soma’dan Ankara’ya pandemi koşulları dikkate alınarak 12 Ekim pazartesi günü başlatılması öngörülen yürüyüş Soma Kaymakamlığı tarafından yasaklandığı bildirildi.

Birleşik Maden İşçileri Sendikası tarafından yapılan açıklamada, Kaymakamlık kararının son derece keyfi bir karar olduğu ve birçok yönüyle sendikanın Uyar Madencilik işçileriyle birlikte yapılacak basın açıklaması ve yürüyüşü kapsamadığı bildirildi.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

“Sendikamız 5 Ekim 2019’da yine tazminat mağduru işçilerle bir Ankara Yürüyüşü düzenlemiş, yine yasaklarla karşılanmış, 33 gün Kırkağaç’ta direnmiş, yasakları idare mahkemesince iptal ettirmiş ve sonunda Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu başvurumuzu dikkate alarak 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun “Şehirlerarası yollarda toplantı ve gösteri yürüyüşünü” yasaklayan maddesini iptal ettirmiştir. 12 Ekim 2020 günü yürüyeceğiz ve iptal ettirdiğimiz yasağı da test edeceğiz. Lehimize olan yasaların kâğıt üstünde kalmasına izin vermeyeceğiz, kanlı canlı uygulayıcısı ve takipçisi olacağız.

soma-uyar-maden-iscileri-ankara-ya-yuruyecek-karar-son-derece-keyfi-790201-1.soma-uyar-maden-iscileri-ankara-ya-yuruyecek-karar-son-derece-keyfi-790200-1.