Bartın’daki maden katliamı ardından 2014’te gerçekleşen Soma katliamını hatırlatanlara tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Soma felaketini hatırlatmak maksatlıdır, hastalıklı bir yaklaşımdır” dedi. Peki Bahçeli, 8 yıl önce Soma katliamı ardından neler demişti? Erdoğan’ı hangi ifadelerle eleştirmişti?

‘Soma’yı hatırlatmak hastalıklıdır’ diyen Bahçeli, Soma için neler demişti?

HABER MERKEZİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin bugünkü grup toplantısında Bartın’daki maden katliamı hakkında konuşurken Soma’da 13 Mayıs 2014’te gerçekleşen ve 301 madencinin yaşamını yitirdiği büyük faciayı hatırlatanlara tepki gösterdi.

Bahçeli, “Acı üzerinden istismar yapmanın mert bir tavırla hiçbir ilgisi olamaz. Amasra'yı konuşurken 8 yıl önceki Soma felaketini hatırlatmak maksatlıdır, hastalıklı bir yaklaşımdır. Sosyal medyadan provokasyona heves edenler hem alçak hem de ahlaksızdır” dedi.

Peki Bahçeli, o günlerde Soma katliamı hakkında neler demişti?

20 Mayıs 2014’te, Soma katliamının ardından yapılan ilk MHP Grup Toplantısı’nda konuşan Bahçeli, Erdoğan’ın açıklamaları hakkında, “acımasız ve kalpsiz bir şahsiyetin zırvası” demiş, “Erdoğan manen bitmiş, aklen tükenmiş, kalben iflas etmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli, konuşmasında şunları söylemişti:

Başbakan Erdoğan’ın yaşanan maden faciasıyla ilgili; “bunlar olağan şeylerdir, bunun yapısında, fıtratında bunlar var, hiç kaza olmayacak diye bir şey madenlerde yok” demesi acımasız ve kalpsiz bir şahsiyetin zırvasıdır.

Başbakan benzer ifadeleri, 17 Mayıs 2010’da, Zonguldak’taki Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müesses Müdürlüğü’ne bağlı bir maden ocağında kaybettiğimiz 30 kardeşimizin arkasından da söylemişti.

Bu nasıl bir fıtrattır ki, sürekli olarak madencilerimizi bulmaktadır?

Bu nasıl bir olağan şeydir ki, sadece emeğiyle geçinen vatan evlatlarını vurmaktadır?

Başbakan’ın fıtratında hortumlayarak zenginleşmek; Somalı madencinin fıtratında toprak altında can vermek vardır.

Başbakan’ın fıtratında koruma ordusuyla gezmek, önüne gelene tokat atmak, suçsuz günahsız vatandaşlarımıza galiz küfürler savurmak; Somalı madencinin fıtratında kömürden rızkını çıkarırken zehirlenmek vardır.

Başbakan’ın fıtratında aşağılık müşavirlerinin yerde kıvranan insanlara tekme vurması; Somalı madencinin fıtratında ödenmeyen banka borçları ve hayat pahalılığı altında ezilmek vardır.

Başbakan’ın fıtratında milyarlarca lirayı götürmek; Somalı ve Zonguldaklı kardeşlerimizin fıtratında madene gömülmek vardır.

Bu nasıl bir fıtrattır?

Bu nasıl bir talihtir?

Bu nasıl bir düzendir?

Başbakan Erdoğan Soma’ya gitmiş ve terör estirmiştir.

Yaslı Somalılara meydan okumuş, tepkiler karşısında öfke nöbetleri geçirmiştir.

Neredeyse ulu orta vatandaşlarımızla yumruk yumruğa kavga etmeye bile niyetlenmiş, ringe çıkan boksörler gibi gardını almıştır.

Başbakan Erdoğan’da merhamet, anlayış, tolerans kalmamıştır.

Her tepkiyi hükümetine ve kendisine darbe olarak gören ucube bir fıtrata mahkûm olmuştur.

Hükümet ve yandaşları utanmasa Soma’daki maden felaketini paralel örgüte dahi havale edecek, iş kazasını sabotaj olarak yorumlamayı arttırarak sürdürecektir.

Başbakan Erdoğan manen bitmiş, aklen tükenmiş, kalben iflas etmiştir.