Somali'de bombalı araçlı saldırı düzenlendi. Reuters haber ajansı saldırıda Türk inşaat firması ve çalışanlarının hedef alındığını bildirdi. Saldırıda 17 kişi yaralandı

Somali'de bombalı saldırı: 17 yaralı

Reuters haber ajansı, Somali'nin başkenti Mogadişu'nun 30 km dışında bir bombalı saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Reuters'in belirttiğine göre, saldırıda Türkiyelilere ait inşaat firması çalışanları hedef alındı. Somali yerel medyası da saldırının bir kontrol noktasının yakınında düzenlendiğini ve çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.

BÜYÜKELÇİLİK'TEN AÇIKLAMA

Türkiye Büyükelçiliği, yaptığı açıklamada, ölü bilgisinin olmadığını ancak yaralıların olduğunu kayddetti.

17 KİŞİ YARALANDI

Büyükelçiliğin verdiği bilgiye göre, saldırıda yaralanan 2'si ağır 6 Türk vatandaşı ile aralarında güvenlik görevlilerinin de bulunduğu 11 Somalili, Somali Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Başkent Mogadişu'da 28 Aralık'ta gümrük merkezi yakınlarında bomba yüklü araç, üniversite öğrencilerini taşıyan otobüsün geçişi sırasında infilak ettirilmiş, saldırıda 2'si Türkiye vatandaşı 80'den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

Eş Şebab, bölgede altyapı ve yol çalışmalarını üstlenen Türkiye firmalarını zaman zaman hedef alıyor.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, "Somali'de masum sivilleri hedef alan bombalı terör saldırısını en sert şekilde lanetliyor ve kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bombalı saldırıya ilişkin bilgilendirmede bulundu. Koca, "Somali'deki terör saldırısında 6 Türk ve 9 Somali vatandaşı olmak üzere 15 kişi yaralandı" dedi.

somali-de-bombali-saldiri-676885-1.