Somali'de bir Türk firmasına ait şantiyeye intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda 5 kişi yaşamını yitirdi.

Somali'de Türk şirketinin şantiyesine saldırı: 5 ölü

Somali'de yol yapım çalışması yapan bir Türk firmasına ait şantiyeye intihar saldırısı düzenlendi. İkisi Türk 5 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıda yaralanan üç Türkiye vatandaşı tedavi altına alındı.

YARALILARDAN BİRİNİN DURUMU AĞIR

İHA’nın aktardığına göre, saldırıya ilişkin konuşan güvenlik kaynakları, yaralananlardan birinin durumunun ağır olduğunu bildirdi.

"Saldırının Türk askeri üssüne mesafesi yaklaşık 15 kilometredir" diyen güvenlik kaynakları, "Üssümüzde ve personelimizde herhangi bir olumsuz durum söz konusu değildir" diye konuştu.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı, Somali'de bu sabah düzenlenen saldırıda aralarında biri Türk vatandaşı dört kişinin hayatını kaybettiği belirtilerek, Türk şirketi çalışanlarını hedef alan saldırının şiddetle kınandığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Somali'de bu sabah bomba yüklü araçla bir Türk firmasına yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında, aralarında 1 Türk vatandaşının da bulunduğu 4 kişinin hayatını kaybettiğinin üzüntüyle öğrenildiği ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Olayda yaralanan 4 vatandaşımızın sağlık durumu yakından takip edilmektedir. Mogadişu-Afgoye yolunun inşaatını üstlenen ve Somali'nin kalkınmasına ve refahına katkıda bulunan bir Türk şirketi çalışanlarını hedef alan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, yaralananlara acil şifa diliyor, dost ve kardeş Somali hükümeti ile Somali halkının yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz."

BAKAN KOCA: HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞLARIMIZIN SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

Hayatını kaybeden Türkiyeli işçilerin sayısının 2'ye yükseldiğini açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Somali'de yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 2’ye yükseldi. Yaralanan 3’ü Türk 14 kişinin tedavisine Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Hastanemizde devam ediyoruz. Yaralı vatandaşlarımızın hayati tehlikesi bulunmuyor. Saldırıyı şiddetle kınıyorum" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Somali'deki saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabındaki paylaşımında, şunları kaydetti:

"Somali'de yol yapan Türk firmasına ait şantiyeye düzenlenen, masum sivilleri hedef alan alçakça saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifalar diliyor, terörün her türlüsünü lanetliyorum."