Somali'nin başkenti Mogadişu'nun Hamarweyne ilçesindeki karakol ve alışveriş merkezi yakınlarında patlama meydana geldi. Patlamanın intihar saldırısına hazırlanan bir kişinin 'etkisiz hale getirilmesi' sırasında yaşandığı belirtildi.

Somali’nin başkenti Mogadişu’da patlama

Somali'nin başkenti Mogadişu'nun Hamarweyne ilçesindeki karakol yakınında bir patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre patlamanın intihar hazırlığında bulunan bir kişinin 'etkisiz hale getirilmesiyle' yaşandığı bilgisi verildi. Patlama, Mogadişu’nun Hamarweyne ilçesindeki karakol ve AVM çevresinde yaşandı.

AA’nın haberine göre patlamada yaralananlar olduğu bildirilirken bölgeye de çok sayıda ambulans sevk edildi.

Saldırı ile ilgili hükümetten henüz resmi açıklama yapılmamasının yanı sıra saldırıyı üstlenen olmadı.

Yetkililer daha önce de benzer saldırılar gerçekleştirdiği için radikal islamcı örgüt Eş-Şebab'ın patlamalarda rolünü araştırıyor, Örgüt Somali'de sık sık askerlere, polislere ve sivil yerleşim yerlerini hedef alan saldırılar düzenliyor.

BİR HAFTA ÖNCE DE OLMUŞTU

Somali'de benzeri bir patlama da geçen hafta cumartesi günü parlamento binasının girişindeki güvenlik kontrol noktasında bomba yüklü bir aracın infilak ettirilmesi sonucu yaşanmıştı. Patlamada 2 kişi hayatını kaybederken, en az 7 kişi de yaralandı. Parlemento binası önündeki patlamayı da üstlenen olmamıştı.Ayrıca bölgedeki dükkan, hotel ve spor salonlarında da hasar oluştuğu bilgisi aktarıldı.