Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Son 100 yılın en kurak 5’nci mevsimi, son 15 yılın da en kurak mevsimini yaşıyoruz. Son 20 gündür su tüketimi yüzde 18 arttı. Sıkıntımız yok ama geleceği düşünerek daha tedbirli olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı

Son 20 günde su tüketimi %18 arttı


Kayapa OSB Yönetim Kurulu haftalık toplantısına katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gelecek günlerde su sıkıntısı yaşanıp yaşanmayacağına dair açıklama yaptı.

Dünya Gazetesi’nde yer alan habere göre, sanayicilerden, gelecek günlerde Bursa’da su sıkıntısı yaşanıp yaşanmayacağına dair gelen bir soru üzerine Aktaş, “60 yeni kuyu daha açıyoruz. Son 100 yılın en kurak 5’nci mevsimi, son 15 yılın da en kurak mevsimini yaşıyoruz. Barajlarımızda doluluk oranı şuan yüzde 50 seviyelerinde. Son yağmurlar biraz rahatlattı. Yazın Bursa’yı hiçbir şekilde susuz bırakmamak için çalışıyoruz bu nedenle ilave kuyular açılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Çınarcık Barajı suyunun Bursa’ya kazandırılmasıyla alakalı 3 yıllık proje ihalesini 6 aya düşürdük. Sonra ben bunu Avrupa Yatırım Bankası projesi haline getirmek istiyorum. 250-260 milyon TL’lik bir iş. Bursa’nın 30 – 40 yıl hiçbir su sorunun kalmaması demek oluyor. O çalışmayı bu dönem içinde tamamlamak en büyük hayalim. Benden ‘tasarruf’ kelimesini sıklıkla duyacaksınız. Panik havası oluşturmak için düşünülmesin. Su artık değerli. Bursa’da artık suyu daha tasarruflu kullanmamız gerekiyor. Son 20 gündür su tüketimi yüzde 18 arttı. Sıkıntımız yok ama geleceği düşünerek daha tedbirli olmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.