Sağlık Bakanlığı’nın 9 Ekim’e ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 348 bin 856 testten 28 bin 645’i pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 206 kişi daha yaşamını yitirdi.

Son 24 saatte 206 can kaybı daha...

Sağlık Bakanlığı’nın 9 Ekim’e ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 348 bin 856 testten 28 bin 645’i pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 206 kişi daha yaşamını yitirdi. İyileşen hasta sayısı 24 bin 217 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Covid’siz günlerin özlemini en çok duyansa sizlersiniz. Aşınızla, günlük hayatınızla bize örnek olsanız… Şu tablo çook değişir!” dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 80.1 aşılama oranıyla Kırklareli birinci sırada yer alıyor. ‘Mavi iller’ listesinde Kırklareli'ni Muğla, Ordu, Amasya, Çanakkale, Eskişehir, Edirne, Osmaniye, Balıkesir, Burdur, Isparta, Uşak, Ankara izliyor. Yüzde 48.6 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor.

2.doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 77.7 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 75.4 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 69.4 ile İstanbul yer alıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

“GENÇLER, bize salgından çıkış yolunu gösterin! Yeni vakalarda en yüksek oranı sizler oluşturuyorsunuz. Hastalığı fark etmeden bulaştırmanız çok kolay! Covid’siz günlerin özlemini en çok duyansa sizlersiniz. Aşınızla, günlük hayatınızla bize örnek olsanız… Şu tablo çook değişir!”