Son 4 yılda Avrupa’ya 26 bin sığınmacı gitti

■ Haber Merkezi

Avrupa’ya son 4 yılda 26 bin sığınmacı gitti, en çok göçmeni Almanya kabul etti. Almanya Federal İçişleri Bakanlığı, Hür Demokrat Parti'nin (FDP) Türkiye’den Almanya’ya giden mültecilere ilişkin verdiği soru önergesini yanıtladı. Almanya’da yayın yapan Welt gazetesinin haberine göre Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında 18 Mart 2016'da imzalanan mülteci mutabakatı çerçevesinde Türkiye'den Avrupa'ya gelen sığınmacıların ağırlıklı olarak Almanya tarafından kabul edildiği aktarıldı.

AB Komisyonu verilerine göre 4 Nisan 2016'dan 16 Mart 2020'ye kadar 26 bin 835 sığınmacı Avrupa'ya kabul edildi. Avrupa'ya kabul edilen sığınmacıların 9 bin 967'si Almanya'ya geldi. Böylece Almanya, Fransa'nın iki katı sığınmacıyı kabul etmiş oldu. Fransa ise Almanya'dan sonra en fazla sığınmacı alan ikinci Avrupa ülkesi.

Mutabakat çerçevesinde bazı Avrupa ülkelerinin kabul ettiği sığınmacı sayıları şöyle oldu:

■ Hollanda: 4 bin 571

■ Finlandiya: Bin 964

■ İsveç: Bin 940

■ İspanya: 766

Avusturya, Hırvatistan, İtalya, Litvanya, Lüksemburg ve Portekiz ise çok sınırlı sayıda mülteci için kontenjan açtı. Kıbrıs Cumhuriyeti, Çekya, Yunanistan, Macaristan, İrlanda, Polonya, Romanya ve Slovakya Türkiye'den hiç sığınmacı almadı.