İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, yabancıların satın aldığı taşınmazlara ilişkin yaptığı açıklamada yabancıların sadece son 5 yılda 40 milyon 500 bin metrekare taşınmaz aldığını söyledi.

Son 5 yılda yabancılara Kadıköy ve Beşiktaş ilçelerinin büyüklüğü kadar taşınmaz satıldı!
Fotoğraf: AA

HABER MERKEZİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Türkiye'de yabancıların sadece son beş yılda 40 milyon 500 bin metrekare taşınmaz aldığını belirtti.

Twitter üzerinden açıklama yapan Gokce, “5 yılda yabancılara satılan taşınmaz Kadıköy ve Beşiktaş ilçelerimizin toplamı kadar. Bu büyüklükte bir araziye 90 metrekare büyüklüğünde 410 bin 98 konut yapılabilir. Bu konutlardan en az 1,3 milyon vatandaşımız yararlanabilir” dedi. 

2002 ile 2022 arasını kapsayan 20 yılda da yabancılara 138 milyon metrekare büyüklüğünde taşınmaz satıldığını vurgulayan Gökce şu ifadeleri kullandı:

“2002 - 2022 arasında yabancıların aldığı taşınmaz büyüklüğü Beşiktaş, Bakırköy, Beyoğlu, Şişli, Bayrampaşa, Zeytinburnu, Fatih, Kağıthane ve Kadıköy ilçemizin toplamı kadar. Konut ve toprak satışını yabancılara açmanın bir sonucu konut ve toprak fiyatlarında astronomik artıştır.  Yaşadığımız konut krizini tetikleyen bir durumdur. Türkiye'de kira fiyatlarının son 4 yılda 8 kat artması bir tesadüf değil sonuçtur. Böyle devam edecek mi? Tercih bizim.”