Trabzonspor 9'uncu dakikasında 2-0 geriye düştüğü maçta Gaziantep FK'yi 90+9'da bulduğu golle 3-2 mağlup etmeyi başardı ve zirve yarışında çok önemli bir galibiyet elde etti. Fırtına'ya galibiyeti getiren golü Bartra kaydetti.

Son anda Fırtına!

Karadeniz’de kritik dönemeç… Bir tarafta Avrupa Ligi’nde Kızılyıldız’ı yenerek morallanen Trabzonspor, diğer yanda ligin sağı solu belli olmayan ekiplerinden Gaziantep Futbol Kulübü… Karşılaşma kâğıt üstünde çok şey vadediyor.

Ev sahibinde Abdullah Avcı, forvete Umut Bozok’u atmış. Deneyimli hoca orta sahayı Siopis’le Hamsik’e teslim etmiş durumda. Sırp ekibi karşısında iyi bir performans gösteren Trezeguet’le rakip kaleye bu maç daha yakın oynayacak Bakasetas, bordo-mavililerin önemli silahları olacağa benziyor.

Deplasman takımında Erol Bulut, beklenen 11’I sahaya sürmüş. Ertuğrul’la Djilobodji’den oluşan savunma hattı acaba dedirtirken, Markovic-Maxim-Sagal-Figueiredo dörtlüsü camiaya heyecan veriyor. Ülkeye ayak bastığı günden beri gole en çok katkı yapan oyuncu olan Maxim’in performansı özellikle merak ediliyor.

Oldukça sıcak ve nemli bir havada başladı mücadele. Henüz 2. dakikada Antep öndeydi. Maxim biraz şansının da yardımıyla önünde kalan meşin yuvarlağa muhteşem vurmuştu. Hemen akabinde ev sahibi iyi geliyor, Bakasetas’ın sert şutu direkte patlıyordu. Isınma sırasında zorlanan Günay, pozisyonda topa dokunmayı başarmıştı.

10’da fark ikiydi! Furkan’ın kaçırdığı Markovic, ağları bulmuştu. Gol düellosunda 14’te bu sefer Trabzonspor sahne alıyordu. Hamsik’in başlattığı akında fileleri sarsan Trezeguet, kaldığı yerden devam ediyordu. Karadeniz ekibi baskısının sonucunda VAR yardımıyla penaltı kazanıyor, 42’de Bakasetas skoru eşitliyordu. Belli ki pozisyon akşam çok tartışılacaktı. Nefesleri kesen ilk 45 dakikadan sonra ikinci yarı merak konusuydu…

İkinci devre yine Trabzonspor baskılıydı. Deplasman ekibinin penaltı beklediği pozisyon da belli ki çok konuşulacaktı. İki teknik direktör de yaptıkları hamlelerle dizginleri eline almak istiyordu. Maxim biraz daha iyi vursa, son bölüme deplasman ekibi önde girecekti.

83’te Maxi Gomez’in kafasını iyi çıkaran Günay, takımını oyunda tutuyordu. Uzatmalarda ev sahibi sürekli denerken, deplasman ekibi kendi ceza sahasından çıkamıyordu. Uzatmaların 8. dakikasında Bartra’nın kafası üç puanı ev sahibine getiriyordu.

Trabzonspor iki farkla geriye düştüğü mücadeleyi kazanmasını bildi. Gösterdikleri çaba dikkate değerdi. Gaziantep’e gelince… İkinci yarı biraz daha rakip kaleye gidebilirlerdi. İlk yarısı nefesleri kesen maçın ikinci devresi biraz yavandı yalan yok. Tabii bu karşılaşmada en çok kimin tartışılacağı aşikâr. Mete Kalkavan bir süre manşetleri süsleyecek sanki…