Seçimler yaklaşırken anket çalışmaları da hız kazandı. Yapılan son ankete göre Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın 4.2 puan önünde. Her üç CHP’liden ikisi Kılıçdaroğlu’nun adayı olması yönünde görüş bildirdi. Ayrıca CHP ile AKP arasındaki makasın da daraldığı görüldü.

Son anket: ‘Bay Kemal’ 4 puan önde, partiler arasındaki fark kapanıyor

Türkiye referandum niteliğindeki cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçime kitlenirken, yapılan son anket çalışması AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Bay Kemal’ diye seslendiği CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu karşısında yaşadığı gerilemeyi gözler önüne serdi.

Artıbir Araştırma Şirketi, Türkiye genelinde 1500 katılımcıyla birlikte gündem araştırması yaptı. Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberleştirdiği araştırmaya göre “Bu pazar seçim olsa aşağıdaki adaylardan hangisine oy verirsiniz?” sorusuna yurttaşlar, yüzde 43.6 ile “Kemal Kılıçdaroğlu”, yüzde 39.4 ile “Recep Tayyip Erdoğan” yanıtını verdi. Yüzde 17’lik kesim ise “Kararsız” olduğunu belirtti.

“KILIÇDAROĞLU ADAY OLMALI MI?”

Ankete katılanlar, “Sizce Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olmalı mı” sorusuna ise yüzde 57.8’le “Evet”, yüzde 30.4’le “Hayır” derken 11.8’i ise “Kararsız” cevabını verdi.

Katılımcılara “Sizce Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı adayı olmalı mı” sorusu da soruldu. Yurttaşların yüzde 30.2’si “Evet” derken yüzde 56.3’ü de “Hayır” yanıtını verdi.

İMAMOĞLU SORUSU

Katılımcıların yüzde 13.5’i ise “Kararsız” yanıtını verdi. Ankette yurttaşlara “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezayı onaylıyor musunuz” sorusu soruldu. Yurttaşların yüzde 72.6’sı “Hayır”, yüzde 18.3’ü “Evet” derken yüzde 9.1’i ise “Fikrim yok” dedi.

Ankette CHP seçmeninin adaylara oy verme eğilimi de soruldu. Yüzde 61.5’lik kesim Kemal Kılıçdaroğlu derken yüzde 24.3 Ekrem İmamoğlu, yüzde 14.2 ise Mansur Yavaş yanıtını verdi.

CHP İLE AKP ARASINDAKİ FARK KAPANDI

Katılımcılara yöneltilen “Bu pazar genel seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz’ sorusunda ise AKP diyenler yüzde 30.6’yken, CHP diyenler ise yüzde 28.1 oldu. Ayrıca, İYİ Parti yanıtını verenler yüzde 14.3, HDP diyenler yüzde 11.9, MHP ise yüzde 6.1 oldu. Yurttaşların 8.9’luk bir kısmı ise diğer partilere oy vereceklerini söyledi.